OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Nieuws van de Nederlandse Zeeverladersorganisatie

Bron: OTM - Lennart Heip - 04/06/15Cargadoors

De EVO Raad voor Zeeverladers kwam samen in Rotterdam voor hun tweede meeting in 2015 en bezocht aansluitend 'ShipLink', de beurs voor cargadoors in de Rotterdamse haven.

Op 28 mei heeft de EVO Raad voor Zeeverladers zijn tweede jaarlijkse meeting gehouden in Rotterdam. Op de agenda stonden verschillende onderwerpen die ook voor zeeverladers in België van belang zijn.
De lobbydoelstellingen 2015 van de Raad voor Zeeverladers is een eerste punt waar overlap en samenwerking zeker mogelijk zijn. De lobbydoelstellingen zijn onderverdeeld in twee grote thema's: markt en wet- en regelgeving.

De voornaamste punten die voor beide thema's aan bod gekomen zijn en waarbij ook belang is voor OTM-leden, zijn:

  •  Verhogen servicelevels in de containerlijnvaart: een selectie van rederijen zal uitgenodigd worden in de tweede helft van het jaar om van gedachten te wisselen betreffende dit thema. Indien er problemen bij de OTM-leden bestaan die hierbij onder de aandacht kunnen komen – graag contact nemen met het OTM-secretariaat.
  •  Blijvend monitoren van de gevolgen van allianties in de containerlijnvaart voor verladers.
  •  Milieuwetgeving: de SECA in de Noordzee en Oostzee heeft tot nu toe niet tot grote prijsschommelingen geleid, voornamelijk door de bufferende werking van de dalende olieprijs.
  •  Minimale impact weegplicht exportcontainers: zoals reeds eerder in deze nieuwsbrief vermeld, is dit topic erg hot op dit moment. Er zijn veel initiatieven gaande waarvan de uitkomst op korte termijn verwacht wordt. Hier zal in de komende nieuwsbrieven nog veel aandacht aan besteed worden.

Aansluitend vond voor de eerste maal de EVO-VRC Verladerslunch plaats. Deze lunch is bedoeld om de relatie tussen verladers en cargadoors te verbeteren en tot meer wederzijds begrip te komen. Richard Wagenmakers van KPMG nam de aanwezigen mee in zijn blik op de toekomst, de effecten van vergaande digitalisering en de daarmee gepaard gaande noodzaak tot ketensamenwerking.
Tot slot had iedereen de mogelijkheid 'ShipLink 2015' te bezoeken. Op een ongedwongen manier kon hier met verschillende vertegenwoordigers van de containerrederijen en cargadoors van de Rotterdamse haven van ideeën gewisseld worden. Een nuttig einde van een nuttige dag.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1