OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

25% van alle geloste goederen in de haven van Rotterdam komt uit China

Bron: De Telegraaf – 03/09/15

Bijna een kwart van de goederen die in de Rotterdamse haven Rotterdamse haven worden gelost, is afkomstig uit China. Dat bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het aantal containers vanuit de op een na grootste economie ter wereld is vorig jaar met 9 procent gestegen. Deze toename zet ook dit jaar verder door volgens het statistiekbureau, ondanks de teruggang in de Chinese economie.

In de Rotterdamse haven is in 2014 in totaal 54 miljoen ton goederen in containers gelost. Bijna een kwart van deze goederen wordt vanuit Chinese zeehavens naar Rotterdam verscheept. In gewicht is dit een toename van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. Na China zijn Singapore en de Verenigde Staten de belangrijkste landen voor de aanvoer van goederen in containers. Deze landen zijn samen goed voor 6 miljoen ton.

Rotterdamse kades

De totale hoeveelheid containergoederen wordt in bijna 4 miljoen containers op de Rotterdamse kades gezet. Het totale aantal containers is hiermee met ruim 6 procent gestegen ten opzichte van 2013. Het aantal containers vanuit China steeg in 2014 met 9 procent en vormde hiermee een kwart van alle containers die gelost werden in Rotterdam.
De economische teruggang in China is in het eerste kwartaal van 2015 nog niet zichtbaar in het aantal Chinese containers dat Rotterdam aandoet. Dit aantal nam in het eerste kwartaal namelijk met bijna 20 procent toe terwijl het totaal aantal geloste containers in Rotterdam met 10 procent toenam.
De goederen in containers uit China bestaan voor bijna een kwart uit machines en apparaten. Ook chemische producten en textiel worden veel vanuit China in containers geïmporteerd. Ongeveer 7 procent van de goederen in containers zijn voedingsmiddelen. Bij deze categorie gaat het voornamelijk om vis, groente en fruit.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1