OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wegen van containers - MSC gaat in zee met Inntra

Bron: MSC newsletter april/16logistics digital

Nu de 1ste juli heel snel dichterbij komt geven meer partijen duidelijkheid over hoe zij de nieuwe SOLAS-richtlijn betreffende het gewicht van containers zullen implementeren. De meest recente in de rij is MSC, die onthult hoe zij de communicatie van de VGM willen organiseren. MSC kondigt aan de ‘eVGM’-oplossing die Inntra ontworpen heeft te zullen gebruiken. MSC kiest dus duidelijk voor de weg van de digitalisatie en is daarom toegetreden tot een consortium samen met Inntra en verschillende andere reders, expediteurs en terminals dat hiervoor gezamenlijke standaarden en technologie ontwikkelt.

eVGM is in twee versies beschikbaar, eentje voor de rederij en eentje voor de verlader. Het biedt het enorme voordeel van de uniformiteit terwijl het toch de nodige flexibiliteit toelaat en ook rapportering omvat. Door gebruik te maken van eVGM wordt de noodzakelijke data tijdig uitgewisseld, zowel als de verlader boekt of als hij verschepingsinstructies of beide via Inntra doorstuurt. Dit wordt via eVGM aangeboden in een veelvoud aan EDI-oplossingen of via Web-format en ondersteunt ook het indienen van de VGM via e-mail.

Het aanbieden van flexibele digitale oplossingen kan zeker op de goedkeuring van OTM rekenen. Het mag echter niet zo zijn dat enkel een oplossing via Inntra ondersteund wordt en dat andere platformen hiervan uitgesloten worden. De verlader moet immers volle vrijheid hebben om de voor hem geschikte e-oplossing te kiezen en moet ook in staat zijn die oplossing uniform bij alle reders toe te passen. Het is dan ook te hopen dat de flexibiliteit die eVGM belooft ook inhoudt dat andere platformen geconnecteerd kunnen worden.

De eerste informatiesessie 'Wegen van containers, mag het 10kg meer zijn?' gaat door op 27/04/16 en was op 10 dagen volgeboekt. We organiseren daarom een tweede sessie op 06/06/16. Deze gaat door bij Fedustria in Gent met dezelfde sprekers en hetzelfde programma op 6 juni organiseren we een tweede sessie ‘Wegen van containers mag het 10kg. meer zijn’ die doorgaat bij Fedustria in Gent.

Schrijf u vandaag nog in voor deze sessie.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1