OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Misschien zit u ook met deze vraag?

Bron: OTM - helpdeskvraag - 01/07/16

Een lid van OTM kwam aankloppen met de volgende vraag:
Wij ontvangen de laatste dagen heel veel vragen m.b.t. het verschil tussen België en Duitsland, Nederland, Frankrijk i.v.m. de certificering onder methode 2, nieuwe wetgeving Solas? In deze landen is geen afzonderlijke registratie en erkenning door de overheid nodig voor methode 2.
Belgische verladers die niet ISO of AEO zijn en methode 2 willen toepassen moeten zich registreren en 700 euro betalen. Hebben jullie hierover nog contact gehad met de FOD Mobiliteit en wat is jullie visie daarop?

Wij kunnen u het volgende mede delen in geval van AEO: wij zijn momenteel in bespreking met de douane om te zien hoe zij de VGM berekeningsmethode kunnen opnemen in het AEO certificaat. Een mogelijke piste zou kunnen zijn dat er een melding dient te gebeuren en dat het wordt mee opgenomen in de AEO audit. In ieder geval is de AEO-D uitgesloten aangezien dit enkel administratieve vereenvoudiging betreft. Enkel AEO-S en AEO-F zouden dus in aanmerking kunnen komen.
Het toeval wil dat onze voorzitter Lennart Heip gisteren nog gesproken heeft met de FOD Mobiliteit hierover. Het is inderdaad jammer vast te moeten stellen dat de registratie- en certificatie-eisen voor SOLAS in België duidelijk zwaarder zijn dan in de buurlanden. Daar is OTM ook niet gelukkig mee. Lennart zegt ‘Ik weet niet wat er nog gedaan kan worden want de overheid staat hier wel volledig in zijn recht en hetgeen ze vragen is nu ook weer niet volledig onredelijk’ (behalve dan de 700 EUR per registratie als er geen ISO/AEO aanwezig is, maar dat lijkt me helemaal niet bespreekbaar).

Het antwoord van FOD Mobiliteit

FYI, hieronder wat FOD Mobiliteit geantwoord heeft op mijn vraag hoe ze het inschrijven van de methode in de certificaten ziet:
Wat betreft de ISO en AEO certificatie voor de berekeningsmethode:
-in geval van ISO dien je de ISO ‘certificator’ (firma die het ISO certificaat uitgeeft) te contacteren en hem te informeren dat je een nieuw proces hebt voor de berekening van de VGM en dat je dit proces wil laten opnemen in de ISO certificatie. Er zijn verschillende ISO certificaten en wij laten het aan de ISO certificator over om te bevestigen of dit proces al dan niet kan worden opgenomen in het ISO certificaat. Gezien de specificiteit van de verschillende ISO certificaties laten wij het dan ook aan de ISO certificator over om te beoordelen wat hiertoe dient te gebeuren (dat kan, maar hoeft niet noodzakelijk, inhouden dat er een documentair nazicht is of dat het proces wordt opgenomen in audits etc).
Heel veel vragen rond dit topic kan u terugvinden op de website van worldshipping onder de rubriek ‘Frequently Asked Questions about Container Weighing’ via deze link. http://www.worldshipping.org/industry-issues/safety/faqs

Een antwoord op al UW logistieke vragen?

Antwoorden op vragen van leden vallen onder het lidmaatschap van OTM. Wij vonden het opportuun om u via een concreet voorbeeld met dit ledenvoordeel te laten kennis maken.
Maak u vandaag nog lid en een schat aan informatie staat ter uwer beschikking.

Ja, toon mij de ledenvoordelen en tarieven

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1