OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Nu weer boekingsstop bij MSC voor lading naar Azië.

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 02/07/12

Zijn de verladers de dupe?

Naar wij vernamen accepteert één van ’s werelds grootste rederijen, MSC, de komende weken geen extra lading meer, buiten de lopende boekingen, op de trades vanuit Noord-Europa naar het Midden- en het Verre Oosten.

Al hun megaschepen zijn op dit moment bij vertrek uit Europa volledig gevuld. Exporteurs die nu bij MSC willen boeken, kunnen hun lading pas ten vroegste vanaf de tweede week van juli (week 28) laten vertrekken.

Dat de schepen vol zitten, zo wordt gesteld, heeft twee redenen, te weten zware lading waardoor minder containers kunnen worden meegenomen en dus slots leeg moeten blijven en er een groot aanbod aan lading is vanwege de grote economische groei waardoor meer producten uit Europa worden geïmporteerd.

Al in maart liet rederij nummer 1 in de wereld, Maersk, weten dat ook zij een stop, tot zeker begin mei, instelden op de trade naar Azië en de redenen waren vergelijkbaar. Maar ook de capaciteitsvermindering speelt een rol en het is dus zaak voor de verladende industrie dat zij alert zijn op de ontwikkelingen en met hun carriers afdoende afspraken gaan maken om zorg te dragen dat hun containers niet op de kaai blijven staan of zelfs niet geboekt kunnen worden. Belangrijk is dat rederijen niet boven de hoofden van de verladers, denk aan slow steaming, allerlei negatieve ontwikkelingen aan ons presenteren.

Omdat de Europese export naar het Verre Oosten fors is gegroeid, is de tariefstelling een bijkomende zorg, zeker wanneer er jaarcontracten op de verkoop zitten. De eastbound tarieven zitten in de lift, alhoewel nog wel ver onder de westbound tarieven (3.100 dollar voor een 40’ all-in westbound), en stijgen naar niet verwachte niveaus..

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1