OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

IMO breekt hoofd over verplicht wegen van containers

Bron: EVO-nieuws - 14/09/12

Moeten de regels voor het wegen van containers worden aangescherpt? Over dit vraagstuk vergadert de Dangerous Goods and Solid cargoes Committee van de Internationale Maritieme Organisatie aankomende week in Londen. EVO strijdt samen met de ESC voor een realistische en pragmatische oplossing voor het vraagstuk.

Verplichten

Het zijn vooral de overheden van Nederland, Australië en Denemarken die binnen IMO aandringen op meer verplichtingen voor verladers om gewichten van beladen containers zeker te stellen door alle containers te wegen alvorens ze aan boord van het schip geplaatst worden.

Dit voorstel wordt breed gesteund door de internationale reders verenigingen WSC, BIMCO en ICS en heeft ook de steun van de International Port and Harbor Association. Met dit voorstel menen deze partijen te voorkomen dat stacks instorten, containers overboord slaan en schepen kapseizen.

Realiteit

De verladersorganisaties EVO en ESC en hun Aziatische en Afrikaanse zuster organisaties vinden juist dat het voorstel voorbijgaat aan de realiteit. Zij zetten vraagtekens bij de rol van gewichten bij overboord slaande containers, kapseizende schepen en instortende stacks.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de gevreesde ongelukken vooral verband houden met het slecht vastzetten van containers, slecht uitgevoerde onderhoudsprocedures en het verkeerd wegzetten van containers op het schip.

Boekingsdata

Daarnaast vinden zij dat het probleem van het gemis aan actuele gegevens over het gewicht van de containers vooral komt doordat rederijen het schip beladen op basis van boekingsdata en niet aan de hand van de meest actuele data die op de bill of lading vermeld worden.

Volgens de verladersorganisaties is het dan ook zaak dat er een heldere deadline wordt afgesproken tussen reders en verladers op basis waarvan verladers flexibel kunnen blijven werken maar rederijen ook met de juiste gewichten de containers op hun schepen kunnen laden.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1