OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verladers met reefercontainebusiness mogen de borst nat maken

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 12/10/12 reefercontainer

Maersk Line, als één van de grootste ocean carriers en eigenaar van een paar honderdduizend reefercontainers heeft, bij monde van hun CEO Søren Skou, een drastische verhoging van de reefers vanaf 2013 aangekondigd.

Onder aanhaling van een aantal argumenten hiervoor zoals stijgende bunkerkosten en minder koelschepen, terwijl de ‘temperature controlled’ volumes stijgen zag hij geen andere mogelijkheden meer om voldoende compensatie voor dit segment te genereren.

Hij kondigde dan ook een verhoging van maar liefst 30% aan, wat vrij uniek genoemd mag worden in de geschiedenis van de reefer business. Dat gaat ongeveer neerkomen op ongeveer $ 1500 per container en het is beslist geen tijdelijke maatregel. De citrusproducenten op het zuidelijk halfrond hebben al moord en brand geschreeuwd maar dat zal niet helpen; Skou is daarin onverbiddelijk, het gaat gebeuren. Als OTM schatten wij in dat de rest van de markt gaat volgen, tenzij concurrentieoverwegingen de overhand krijgen maar men moet dan ook wel de zelfde trade lanes bedienen.

Dit betekent voor de Belgische verladers, die reefers verschepen dat zij zich er snel van moeten vergewissen hoe de stand van zaken bij hun ocean carrier(s) gaat worden ingeval ze niet met Maersk werken! Nog ongeveer tweeënhalve maand te gaan tot 2013 en de tijd gaat snel. Overigens weer een verhoging op korte termijn van kosten voor de zee verlader en opgeteld bij andere tariefsverhogingen in de afgelopen tijd, zal de uiteindelijke consument dit, vroeger of later, zeker ook gaan voelen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1