OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Workshop: Trade Compliance

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 12/10/12

In samenwerking met ESC en CLECAT organiseert TNO op 30 oktober aanstaande een workshop om de strategische issues in innovaties omtrent Trade Compliance te bespreken met vervoerders en verladers. Met dit artikel geven we u verdere informatie en nodigen wij u van harte uit aan deze workshop deel te nemen.

Aanleiding

De belangrijkste uitdagingen voor de internationale intermodale containerlogistiek omvatten onder andere efficiëntie en veiligheid. Deze schijnbaar tegenstrijdige zaken hebben een gemeenschappelijke oplossing: supply chain visibility, waar ook meer data van betere kwaliteit kan worden gedeeld tussen bedrijfsleven en overheid. Technische oplossingen voor supply chain visibility bestaan al, maar de uitdaging ligt in het integreren van oplossingen door de hele supply chain heen. Het Europese onderzoeksproject Cassandra heeft als doel de integratie van informatie in internationale logistieke ketens te demonstreren. De innovatieve concepten die binnen Cassandra ontwikkeld worden hebben betrekking op een nieuwe visie op het delen van gegevens voor de risicobeoordeling van processen door zowel bedrijven als overheid, gebaseerd op de koppeling en het combineren van verschillende (bestaande) gegevensbronnen. Meer informatie over het project vindt u ook op de website http://www.cassandra-project.eu/ .

Doel en thema's

De workshop dient om de visie en concepten vanuit het project Cassandra te valideren en de strategische issues die we binnen Cassandra (mogelijk) tegenkomen te bespreken met, naast douane, de belangrijkste stakeholders: expediteurs en verladers. Onderwerpen die aan de orde komen betreffen:

  • (commerciële) drijfveren voor de verschillende belanghebbenden – deze discussie zal worden geleid door Erik van Dort, Vice President Supply Chain Management Capgemini;
  • vertrouwen en publiek-private samenwerking – deze discussie zal worden geleid door Andrew Grainger, expert Trade Facilitation and Trade Logistics Nottingham University Business School;
  • aansprakelijkheid – deze discussie zal worden geleid door Eric van Hooydonk, advocaat Economic Administrative Law and Transport Law.

In de bijlage vindt u de agenda voor de workshop. Als basis voor elk van de discussies publiceert TNO ook drie visiedocumenten. Na uw aanmelding zullen deze visiedocumenten u in de aanloop naar de workshop toegezonden worden.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor elk van de discussies door, onder vermelding van uw naam, functie en organisatie, een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

icon Cassandra Agenda Strategic workshop (63.8 kB)

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1