OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wie wordt er beter van slow steaming?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 18/01/13

Zoals vaker, zijn deskundigen het niet altijd met elkaar eens. Soms wordt dat in de hand gewerkt door de opdrachtgever van een (semi)wetenschappelijk onderzoek want het gezegde “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”, gaat nog regelmatig op. Dat komt de laatste tijd veel voor in rapportages over de ecocombi maar nu kunnen we ook ‘slow steaming’ in het rijtje zetten.

Bekend mag zijn dat de rederijen een aantal jaren geleden, meestal éénzijdig, de zogenaamde ‘slow steaming’ hebben ingevoerd. Men was tot de conclusie gekomen dat de snelle overvaarten, die door de klanten best gesmaakt werden en daarom volop aangeboden, toch wel een hoog prijskaartje hadden. Langzamer varen werd dus het devies en aanmerkelijke besparingen, waar de verladers in het algemeen niet veel van merkten, werden behaald. Super slow steaming kwam ook nog even in het nieuws maar dat werd maar op beperkte basis doorgezet.

Het maritieme tijdschrift Containerisation International stelde onlangs, als uitkomst van een door haar gehouden enquête, dat de verladers voordeel beginnen te krijgen door ‘slow steaming’ maar de Erasmus Universiteit in Rotterdam stelde in een onderzoek dat zij de verliezers zouden zijn vanwege hogere inventariskosten en nogal tragere transitijden. OTM kan zich voorstellen dat verladers aan ‘slow steaming’ gewend beginnen te raken en er op inspelen bij hun voorraadbeheer en het plaatsen van orders. Wij blijven echter van mening dat er door dit vaarsysteem geen voordeel behaald kan worden. Drijvende stocks brengen niets op want er is meer kapitaal nodig, de transittijden zijn langer en zeker wanneer een aankomst vertraagd wordt door -bijvoorbeeld- slecht weer en in de supply chain is het een minder gewaardeerd onderdeel.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1