OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Shortsea: uw vaste partner in de co-modale transportketen

De economische tol van onze steeds verder dichtslibbende Europese wegen weegt zwaar door. De communicatie in handel en transport verloopt razendsnel maar het respecteren van de leveringsvoorwaarden van goederen bij de klant levert al sinds jaren groeiende problemen op. Het wegtransport is dan ook meer en meer vragende partij voor een vorm van synergie met andere transportmodi. Dé uitdaging voor de moderne transport- en logistieke manager is om elke transportmodus op de juiste plaats in de transportketen te zetten. Co-modaliteit is het nieuwe ordewoord om de goederen via een betrouwbare, efficiënte transportketen bij de eindgebruiker te brengen. Shortsea shipping heeft hierin zijn plaats verdiend.

Promotie Shortsea Shipping Vlaanderen biedt als neutraal en niet-commercieel tussenpersoon informatie over transportmogelijkheden met shortsea van en naar onze vier Vlaamse havens. Het promotiebureau zoekt voor u maritieme oplossingen via de kustwateren en zeeën in een gebied dat heel Europa, Noord-Afrika en de Zwarte Zee bestrijkt. Liefst 40 kustlanden vormen het Europese hinterland van Vlaanderen via onze havens. Door het inzetten van zee-rivier schepen kunnen ook landinwaarts gelegen bestemmingen bereikt worden. Bovendien zijn er voor alle soorten lading schepen beschikbaar en hebben innovaties geanticipeerd op een snel evoluerende markt.

De verlader kan rekenen op honderden betrouwbare, regelmatige en flexibele shortsea lijndiensten. Eind september zal op www.shortsea.be een online databank met zoekfuncties gratis ter beschikking staan.

Het promotiebureau promoot de troeven van 4 Vlaamse havens op shortsea gebied. Het werd dan ook gevraagd inhoudelijk mee te werken aan het "Flanders Port Area" concept van minister-president Kris Peeters.

Sinds 1999 steeg de shortsea trafiek in de 4 Vlaamse havens met 50%. 2008 was ondanks de crisis een topjaar: liefst 133,7 miljoen ton shortsea lading werd behandeld, meer dan 50% van de totale lading in de havens. De zee-riviertrafiek daalde licht tot 1.6 miljoen ton. Helaas ontsnapt shortsea niet aan de huidige recessie: de terugval eind 2008 en in de eerste maanden van 2009 is duidelijk.

Als lid van een netwerk met 21 Europese shortsea promotiebureaus beschikt het promotiebureau over zeer ruime praktische informatie en expertise die met de marktspelers gedeeld wordt (www.shortsea.info). Wij informeren de markt met onze gratis nieuwsbrieven en e-news berichten. U kan hiervoor via onze vernieuwde website www.shortsea.be inschrijven. Ook andere publicaties en informatie kan u hier vinden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1