OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Belgian Shippers Summit lokt vele verladers

BelgianShippersSummitBron: OTM - Willem Buitenkamp - 28/06/13

In samenwerking met OTM en VIB organiseerde de Haven van Antwerpen op 20 juni een Shippers Summit voor Belgische verladers. Het havenbedrijf wil de directe band met de verladers in België aanhalen en de communicatielijnen korter maken.

Meer dan veertig verladers gingen op de uitnodiging in en kregen een bijzonder interessant programma voorgeschoteld.
Vertegenwoordigers van de drie bovengenoemde organisaties gaven de gehele dag ‘acte de présence’ en konden zodoende elke mogelijke vraag beantwoorden, waarbij het zwaartepunt uiteraard bij de mensen van het havenbedrijf lag.

De dag startte met een havenrondvaart, welke er met name op gericht was de verschillende functionaliteiten te tonen. ’s Middags werd het congres gehouden en  vertegenwoordigers van verschillende verladers, die al gebruiker van de Antwerpse haven zijn, brachten al hun positieve ervaringen hieromtrent naar voren. Niet onvermeld mag blijven dat zowel Havenschepen Marc Van Peel als Haven CEO Eddy Bruyninckx tijd vrijmaakten om het openings- en slotwoord verrichten, hetgeen een niet uit te vlakken zwaarte aan deze dag gaf.


De haven bracht ter gelegenheid van deze bijeenkomst een fraai, van foto’s voorzien boekwerkje uit waarin, naast informatie over de organisatoren Havenbedrijf, OTM en VIB, zo’n vijftigtal dienstverlenende bedrijven in de haven zich met hun specifieke werkveld konden voorstellen. Deze dienstverleners waren uitgenodigd voor een networking event, direct na het congres en tijdens deze geanimeerde bijeenkomst konden zij met de geïnteresseerde verladers het gesprek aangaan en de nodige contacten leggen. Deze ‘Summit’, voor de eerste keer als zodanig georganiseerd zal zeker een vervolg krijgen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1