OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Verslag OTM-netwerksessie - ShortSea Shipping (2)

Shortseashipping1Bron: OTM - Bruno Verhamme - 11/10/13

Op donderdagavond 03/10/13 organiseerde OTM i.s.m. Promotie Shortsea Shipping Vlaanderen een info-sessie rond het thema :

"Nieuwe opportuniteiten voor verladers in Shortsea Shipping".

Voor deze gelegenheid werden wij ontvangen door het Havenbedrijf Gent.

Als inleiding gaf Mevr. Kate Versluype, Advisor Strategy & Projects Port of Ghent, het belang aan van de haven van Gent als draaischijf in de co-modale transportketen waarbij zij door hun korte doorlooptijden heel flexibel kunnen inspelen op de optimalisatie van de verschillende transportmodi.

Willy De Decker van Promotie Shortsea Shipping Vlaanderen ging dieper in op het Blue Belt project van de Europese Commissie, om de administratieve vereenvoudiging te bevorderen binnen Shortse Shipping. Momenteel werkt men binnen de EU aan een E-Manifest wat hiervoor een oplossing kan bieden. Eenmaal de gegevens bij aanvang zijn ingegeven is het de bedoeling dat deze voor iedere betrokken instantie toegankelijk zijn wat de kans op foutenlast moet verlagen en de snelheid en optimalisatie in de documentstroom moet verhogen. Men voorziet de invoering hiervan tegen uiterlijk 1 juli 2015.

Stein van Est, Managing Director van DFDS Seaways ging voornamelijk in op de nieuwe zwavelnorm, waarbij de grenswaarde voor zwavel in 2015 verlaagd wordt naar 0.1% in de 'Sulphur Emission Controlled Area's' (SECA), die bestaan uit het Engels Kanaal, de Noordzee en de Baltische Zee. De gevolgen zullen volgens van Est legio zijn; enorme stijging van de brandstofkost wat zal resulteren in een stijging van de globale transportkost, en een eventuele shift van shortsea naar wegtransport. In het verleden waarschuwde OTM ook reeds voor de stijgende kosten die uiteindelijk zullen verhaald worden op de verladers.

Vincent Simoen, Sales Manager van Containerships sloot de avond af met een overzicht van de mogelijkheden die zij aanbieden voor het verschepen van containers, voornamelijk tussen Gent en Rusland.Shortseashipping2

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1