OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Zeeland Seaports berekent modal split aan de hand van goederenstromen

Bron: Terneuzen -Provinciale Zeeuwse Courant – 04/09/15Intermodal planner

Algemeen directeur Jan Lagasse van havenbedrijf Zeeland Seaports verwacht dat de tweede zeesluis in Terneuzen Zeeland economisch een flinke duw in de rug geeft.
Lagasse heeft hoge verwachtingen van de sluis waarvan de bouw in 2017 begint. Dat zei hij donderdag tijdens het Havencongres in Terneuzen. "De vooruitzichten zijn fenomenaal. De sluis vermindert niet alleen files in de binnenvaart, maar geeft een goede entree van de Schelde-Seineverbinding, de scheepvaartroute van Nederland naar Parijs. De sluis betekent kansen voor bedrijven in onze havens en gaat zeker een flinke boost geven."

Frankrijk heeft het project Seine-Nord, met onder meer een 100 kilometer lang kanaal, weer opgepakt. In 2020 moet dat karwei - weliswaar met drie jaar vertraging - klaar zijn. Door grote werken in Nederland, België en Frankrijk kunnen straks veel grotere binnenvaartschepen van Zeeland naar Parijs varen: ruim 4000 ton in plaats maximaal 600 ton nu.

Met het oog op de tweede zeesluis en het Vlaamse en Franse achterland, wil Zeeland Seaports klanten optimale logistieke ketens aanbieden. Die kunnen bestaan uit combinaties van zeevervoer, binnenvaart, spoor en wegvervoer. Modal split, heet dat in jargon. Zeeland Seaports zegt één van de weinige zeehavens in de Benelux te zijn die de modal split berekent aan de hand van alle goederenstromen. Een tijdje terug is daarvoor mede de website www.intermodalplanner.eu  gelanceerd.
Lagasse deelde verder mee dat Zeeland Seaports dit jaar tot nu toe 40 hectare bedrijfsgrond heeft uitgegeven. Over 60 tot 80 hectare wordt nog onderhandeld.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1