OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

NMBS Logistics in andere handen; wat kunnen verladers verwachten?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 05/04/13

Naar verluidt zal er een overnemer worden gezocht voor de NMBS-vrachtpoot. Al enige tijd geleden schreven we dat NMBS Logistics nog wel eens onder de vleugels van één der grote Europese spoorspelers zou kunnen belanden en nu meldt de welingelichte krant De Tijd dat er besloten is om voor dit bedrijf een koper te zoeken. De grote vraag voor verladers is uiteraard wat dat kan gaan betekenen voor service en prijsniveaus.

NMBS Logistics heeft een historie waar ook bijvoorbeeld ABX, de vrachtvervoerder, die via de Britse investeerder 3i uiteindelijk bij DSV belandde, een belangrijke rol in speelde. Naamwisselingen kwamen ook voor en dit alles om het bedrijf op een zodanige manier in de markt te zetten dat expediteurs en verladers weer volop volume zouden aanbieden. Mede door de economische crisis bleek dit niet een eenvoudige opdracht en tot op de dag van vandaag blijft het helaas ploeteren. Dat nu de stekker eruit getrokken wordt is niet geheel onverwacht, ook al omdat bijvoorbeeld de huidige regering de NARCON-subsidies (spoorcontainervervoer naar Antwerpen) gaat stopzetten, hetgeen een belangrijke ondersteuning beëindigt.

Als verladers moeten we er vooral voor waken dat, hoe het ook uitdraait en onder welke vlag dan ook het vrachtspoorvervoer in België verder gezet zal worden, er geen negatieve gevolgen van mogelijke schaalvergroting zullen optreden. OTM heeft een gesprek met de NMBS Logistics leiding gepland waar dit onderwerp zeker op tafel zal komen omdat het spoorvervoer, voor ons, op nationaal en internationaal vlak nog steeds een belangrijke rol te spelen heeft.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1