OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM vergaderde met NMBS Logistics management

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 02/05/13 sncb xpedys 100pix

Regelmatig bericht OTM over NMBS Logistics, de vrachtpoot van de Belgische spoorwegen. Vooral het verspreide vervoer (single wagons) heeft onze aandacht omdat dit type vervoer van bijzonder belang voor de Belgische verladers is.

Zonder dit vervoer kan men gedwongen worden goederen naar het wegvervoer te verplaatsen en dat zou, om een aantal redenen, geen goede zaak zijn. Wij vergaderden met CEO Geert Pauwels, de CEO van dochter Xpedys welke supply chain oplossingen aanbiedt, Wilfried Moons en Head of Communications Veerle Van Mierlo.

Om voor dit gesprek optimaal beslagen ten ijs te komen hadden we mede een aantal spoorgebruikers uitgenodigd; ons lid Neste Oil, verder verlader Metsä en dienstverlener RT-Chem. De bedrijven brachten, middels een presentatie, de ondervonden problemen naar voren, welke overigens breeduit voor de sector geldig zijn. Het ging onder meer over de dienstschema’s, aanbrengen van railcars, communicatie en beprijzing. Belangrijk in dit geheel was de opmerking dat wanneer NMBS Logistics het verlangde serviceniveau zou brengen, er zeker grotere volumes voor spoorvervoer ter beschikking zouden komen.

Van NMBS Logistics-zijde werd daarop ingegaan en in relatie tot de huidige processen met betrekking tot betrouwbaarheid, continuïteit en service gebracht. Verder werden achtergronden gegeven over eigen personeel en dat wat nog wordt ingehuurd en de problematiek die dat met zich kan meebrengen, de dienstverlening in de haven, de internationale component en de behoorlijk verbeterende financiële situatie. Over de zoektocht naar een toekomstige partner konden nog geen verdere mededelingen worden gedaan. Het moet ons van het hart dat de huidige situatie die CEO Geert Pauwels schetste een zekere mate van vertrouwen schonk, die voorheen beslist minder was; met andere woorden: het lijkt de goede kant op te gaan. Dit neemt echter niet weg dat het verspreide vervoer extra aandacht moet blijven krijgen omdat hier toch nog wel een aantal zaken uit te klaren zijn.

Het ligt in de bedoeling om in juni een grote voorlichtingsbijeenkomst te organiseren waarbij de aan ons verstrekte gegevens naar een uitgebreider publiek verspreid kunnen worden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1