OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Spoor

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Treinbotsing drukt verladers met de neus op de feiten

treinbotsingBron: OTM - Willem Buitenkamp - 11/10/13

Het treinvervoer vanaf de Antwerpse haven naar het Europese achterland loopt voornamelijk via de Montzen-lijn. Dat is de kortste en meest efficiënte route. Begin deze maand botsten twee treinen in het Oosten van het land op elkaar waardoor het traject volledig werd versperd. Infrabel kon de lijn binnen redelijk korte tijd weer vrij maken maar dit ongeval laat eens temeer zien dat een alternatief spoortraject van groot belang is.

In bovenstaand geval kon de lijn redelijk snel weer berijdbaar worden gemaakt maar bij een eventuele grotere calamiteit gaan er leveringsproblemen ontstaan omdat de huidige back-up routes minder geschikt zijn. Zaak dus om het meest voor de hand liggende alternatief, de IJzeren Rijn, weer snel op tafel te krijgen. Daar kan meer op vervoerd worden en is aanmerkelijk korter waardoor ook de transportkosten lager uit moeten komen. Er liggen echter grote obstakels op dit pad.

Na de uitspraak van het Internationale Arbitragehof mag het historische IJzeren Rijn-tracé, welke wel een flinke upgrade nodig heeft, weer in gebruik worden genomen maar OTM vreest dat er nog zeer lange onderhandelingen zullen komen om dit tot realiteit te brengen. Enerzijds over de milieu-eisen van Nederland maar belangrijker over wie dat alles gaat betalen. De Europese Commissie heeft in ieder geval de helft van de subsidies die ze had uitgetrokken voor de IJzeren Rijn geschrapt en het ziet er ook niet naar uit dat de federale overheid de beurs snel zal trekken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1