OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verspreid vervoer blijft verladers bezighouden

SinglewagonBron: OTM - Willem Buitenkamp - 22/11/13

Verspreid vervoer of de veel gebruikte Engelse benaming single wagon transport, blijft de gemoederen bezighouden. Het gaat hierbij over spoorvervoer van één tot meerdere wagons die bij een eigen spoorterminal van een bedrijf worden afgehaald en daarna als samengestelde grotere trein, bijvoorbeeld, naar de haven van Antwerpen of een buitenlandse bestemming gaan.

Het verspreide vervoer is zo actueel omdat de service in vele landen, waaronder België, vanwege de hoge kosten, is teruggeschroefd of zelfs, zoals in Italië, is afgeschaft. Dat levert bedrijven-verladers een achteruitgang op in hun zaken doen omdat grotere volumes mogelijk naar de weg zullen moeten verhuizen. Een andere keerzijde van de medaille kan zelfs zijn dat bedrijven hun locatie gaan verplaatsen. In ons land werd er gedurende jaren, sinds 2004, een subsidie op het nationale verspreide vervoer gegeven maar dat is gestopt. De toekomst van dit systeem is als gevolg daarvan onzeker. De Antwerpse haven denkt erover na, vanwege de belangrijkheid van verspreid vervoer aldaar, om mogelijk zelf spoorvervoer te organiseren.

Ook bij de EU is men wakker geschud over deze ongewenste ontwikkeling want er vloeit dus transport terug naar de weg. De Europese Commissie heeft bijna 3 miljoen euro uitgetrokken om een studie te ondersteunen die na zal gaan hoe verspreid vervoer, als zeer belangrijk deel van het spoorvervoer, een betere levensvatbaarheid kan verkrijgen. Eén dezer dagen is de voorstelling over de aanpak van deze studie en verladers wachten met spanning de uitkomsten af.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1