OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Spoor

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Liège Carex werkt verder aan zijn realisatie

Bron: Warehouse & Logistics – 12/02/14

Liège Carex, het project voor de bouw van een TGV vrachtstation (Railport) op de site van Liège Airport, wordt concreter. Liège Carex hoort tot een breder Europees kader, namelijk het project Eurocarex, dat er op gericht is de bestaande TGV lijnen te gebruiken om luchthavens te verbinden (een netwerk bestaande uit Parijs, Londen, Amsterdam, Lyon en Liège, terwijl er ook gesprekken zijn met Duitsland).

Volgens Warehouse & Logistics zijn momenteel vijf van de belangrijkste zeven studies toegekend. De meest recente in november 2013:

  •  De coördinatie gezondheid-veiligheid aan de tijdelijke vereniging COSEP/SIXCO voor een bedrag van 135.133 EUR.
  •  Een socio-economische studie voor de Euregio Maas-Rijn aan het consortium INTRAO-CEGEFA voor een bedrag van 67.881 EUR.

De laatse twee studies van de zeven zullen opgestart worden voor een totaal bedrag dat geschat wordt op 130.000 EUR.

Alle studies moeten afgerond zijn tegen eind 2014. Het totale dossier zal dus voorgelegd worden eind 2014. De bouwwerken voor Railport, geschat op twee jaar, zouden derhave begin 2015 kunnen beginnen. Maar de bouw van Railport in Liège is tevens afhankelijk van de vorderingen bij de bouw van de andere Railports. De werken moeten immers gesynchroniseerd verlopen om de verschillende sites op hetzelfde ogenblik te kunnen openen.

De kosten voor het project Liège Carex worden geschat op 30 miljoen EUR (zonder de 2,2 miljoen voor de studiefase). Het voorproject, zoals het vandaag gezien wordt, omvat de bouw van een hangar van 200 meter lang met twee spoorwegaansluitingen. Die twee sporen (in plaats van de oorspronkelijke drie) houden rekening met het lagere volume aan vracht dat Railport aanvankelijk zal te verwerken krijgen. Maar de site zal plaats bieden voor de aanleg van een derde spoor als de volumes toenemen.

Voegen we er nog aan toe dat het project Carex sinds 2013 officieel deel uitmaakt van het schema van negen vrachtcorridors, vastgelegd door de Europese Commissie. Dankzij die erkenning is Liège voortaan een onontkoombaar multimodaal plaform op het kruispunt van twee belangrijke vrachtcorridors: Noordzee-Baltische Staten en Rijn-Alpen.

Eurocarex

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1