OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Trans Europese Netwerken - Transport (Ten-T)

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 20/06/14Ten-T

Tijdens de laatste Rail Council vergadering van het European Shippers' Council, waarin OTM participeerde, gaf onderzoeksinstituut Panteia een overzicht van de gang van zaken. Panteia is door de Europese Commissie opgedragen een coördinerende rol in de afwikkeling van het railgedeelte in de TEN-T te vervullen. Middels Richtlijn 1315/2013 heeft de EU deze netwerken gereguleerd.

Was er in eerste instantie spraken van één groot TEN-T netwerk, dan is er nu, vanwege geldgebrek bij de EU, in eerste instantie sprake van een kernnetwerk. Dat zou in 2030 volledig operationeel moeten zijn. Het onderliggende -grote- netwerk zou dan z'n voltooiing in 2050 moeten krijgen. Het spoorvervoer gaat een belangrijke rol in de netwerken spelen.

Er komt financiële ondersteuning door middel van investeringen in spoorinfrastructuur, achterland connecties met grote zeehavens zullen worden verbeterd en het hub-systeem zal worden aangepakt. Economisch belangrijke regio's zullen daardoor worden versterkt en er ontstaan mogelijkheden voor materialen c.q. materieel leveranciers. Kernpunt is wel dat de (nationale) overheden een (pro) actieve rol zullen moeten gaan spelen.

In het TEN-T kernnetwerk komen 2 noord-zuid corridors, 3 oost-west en 4 Europees diagonale corridors. Alle grote havens in Europa zullen er op aangesloten zijn. Groot- en kernnetwerk zullen uiteindelijk met elkaar worden verbonden. De corridors zijn voor zowel personen- als goederenvervoer en in principe voor alle modaliteiten. Het moeten efficiënte en duurzame transport transportverbindingen worden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1