OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Spoor

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Nieuwe spoorverbindingen voor goederenvervoer

Bron: OTM – Chris Temmerman – 12/06/15

OTM heeft steeds gesteld dat in een logistieke regio als België, alle vervoersmodi moeten streven naar capaciteitsuitbreiding. Dit is een absolute noodzaak om verhoogde goederenstromen, die zullen resulteren uit de toekomstige economische groei, te kunnen blijven verwerken. Derhalve verheugt OTM zich in enkele nieuwe initiatieven.

Zo heeft Rail Cargo Group een nieuwe treinverbinding voor goederenvervoer aangekondigd. Een nieuwe shuttle zal minstens drie keer per week tussen Antwerpen en de Oostenrijkse industriestad Linz rijden. Deze nieuwe dienst moet België en Oostenrijk beter met elkaar verbinden. Linz zal voor Rail Cargo Group als overslagpunt voor goederen van en naar verschillende landen in Centraal-Europa functioneren.

Als partner voor de verbinding tussen Linz en Antwerpen-Noord en bij de verdere afhandeling in België is een samenwerking aangegaan met het Belgische Railtraxx. De operationele sturing van het Belgische netwerk zal verzorgd worden door Rail & Sea NV, dat ook als lokale commerciële partner zal optreden.

OTM is van mening dat alle vervoersmodi moeten streven naar capaciteitsuitbreiding en verheugt zich derhalve in dit nieuwe aanbod? De haven van Antwerpen, met een omzet van 19 miljard euro, wordt door Rail Cargo Group interessant gevonden, vooral ook gezien de verwachte groei de komende jaren.

Ook B-Logistics werkt gestaag aan een eigen snel en rechtstreeks Europees netwerk voor verspreid vervoer. Naast de lange-afstandsverbindingen naar Zwitserland, Oostenrijk en Slovakije, worden nu verbindingen met strategische bestemmingen dichterbij aangekondigd. Het gaat om spoorverbindingen op vaste tijdstippen en met een op voorhand bekende transittijd tussen België en de economische centra rond Rotterdam en Keulen. Op deze manier krijgen ook klanten in Nederland en Duitsland aansluiting tot de hogervermelde lange-afstandsverbindingen en tot het Belgische netwerk. Voor de commercialisering van de intermodale ladingen, werkt B-Logistics samen met intermodaal operator IFB. B-Logistics meldt nog verdere nieuwe bestemmingen te zullen aankondigen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1