OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

B Logistics 2.0: Met de juiste producten en een uitstekende dienstverlening de modal shift versnellen, van truck to track

trucktotrackBron: B Logistics - Veerle Van Mierlo - 29/10/15

B Logistics organiseerde op 27 oktober een evenement om een stand van zaken van de onderneming te geven en de toekomstplannen te delen met klanten en partners. OTM was aanwezig en aangenaam verrast door de ambities en dynamiek van de spooroperator.

Ambitieus privébedrijf

De directieleden onder leiding van CEO Geert Pauwels, verklaarden dat B Logistics een volledig ander en sterker bedrijf geworden is, in vergelijking met het oude B-Cargo. Er is een nieuwe privéaandeelhouder aan boord, er is een sociaal akkoord om alle vrachtactiviteit onder te brengen binnen B Logistics (zodat alle medewerkers werken aan dezelfde privé-arbeidsvoorwaarden en de polyvalentie, flexibiliteit en productiviteit verder stijgt), het team is verjongd en versterkt.

Van truck to track

B Logistics verlegt zijn focus en ambitie van overleven naar modal shift. Geert Pauwels gaf aan dat zijn onderneming door meer volumes naar het spoor te brengen, een verschil kan maken op gebied van leefmilieu en mobiliteit. Hij wil dit realiseren met spoorproducten die volledig beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten en met een customer service en performantie die significant beter zijn dan gelijk welke andere transportoplossing. Daarnaast benadrukte Sam Bruynseels, COO, dat de opdrachtgevers veel proactiever benaderd worden en echt centraal staan in hun aanpak.

Better, faster, smarter products

Zo heeft B Logistics sinds begin dit jaar zes nieuwe internationale verbindingen voor verspreid vervoer (en intermodaal transport) gelanceerd binnen het GreenXpressNetwork: een geheel van hoogfrequente rechtstreekse spoorproducten met oorsprong/bestemming in België en belangrijke economische centra in Europa. Het Belgische netwerk (met 215 bedieningspunten en Antwerpen als belangrijkste hub) wordt op die manier verbonden met de nationale netwerken in Nederland, Noord-Frankrijk, Oostenrijk, het Ruhrgebied, Slowakije en Zwitserland. Binnenkort volgen connecties naar Zweden en Tsjechië.

Met deze Xpress producten willen ze alle voordelen van truckvervoer (transittijd, betrouwbaarheid, opvolging, flexibiliteit van boeking, mogelijkheid voor kleinere of grotere ladingen te boeken, …) combineren met de voordelen van spoorvervoer (veiligheid, kostprijs op langere afstand, levering in de site, ecologische voordeel,…). De kwaliteit van de gelanceerde producten ligt zeer hoog. We zien de volumes van de verschillende producten gestaag stijgen.

Spoor toegankelijker en transparanter maken

Om de modal shift te versnellen, wil B Logistics de spoorindustrie echt veranderen. Ze beseffen dat de hele sector achterop hinkt qua innovatie. Er werden al een aantal concrete voorbeelden getoond zoals tablets voor de treinbestuurders, phablets voor de grondoperatoren, een sleep sensor of een achteruitrijcamera op de locs, … Dat soort van innovaties verbeteren de veiligheid en de efficiëntie van de operaties beduidend.

Daarnaast zijn er ook innovaties voor de verladers om het boeken en opvolgen van spoortransporten eenvoudiger, sneller en transparanter te maken. Bij intermodaal operator IFB is dat proces in gang gezet met de lancering van het quote platform www.intermodalquote.be Nu lanceert B Logistics een dergelijk systeem voor de Xpress producten: www.greenxpressnetwork.com waarop men zelf trajecten kan configureren.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1