OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Sweden Xpress

swedenxpressBron: B-Logistics – 21/10/16

Haven Gent maakt gebruik van nieuwe rechtstreekse spoorverbinding tussen België en Zweden.
Op donderdag 20 oktober 2016 werd in de Gentse haven het startschot gegeven van de Sweden Xpress. Dat is de 8ste verbinding in het Europese Green Xpress Network van B Logistics. Zo geeft B Logistics een boost aan het intermodaal en conventioneel spoortransport in Europa. Ladingen uit de Gentse haven zullen naar Antwerpen gebracht worden voor aansluiting op de Sweden Xpress.

De Sweden Xpress is de eerste Xpress-verbinding die ontwikkeld is op vraag van de intermodale markt, maar de trein zal worden aangevuld met conventionele ladingen. Gezien de specifieke vraag van een aantal verladers in de haven van Gent zal er een reguliere feedertrein rijden om de ladingen uit het Gentse naar Antwerpen te brengen voor aansluiting op de Sweden Xpress.

Strategische doelstelling

Deze verbinding sluit mooi aan bij de strategie van het Havenbedrijf Gent als multimodale haven. Het Havenbedrijf zet immers graag verder in op duurzaam vervoer tussen de haven en het hinterland. Nu neemt dit vervoer ruim 10% in van de modal split. Er wordt gestreefd naar 15% in de toekomst. Bovendien is het gros van de kaaien in de haven van sporen voorzien en wordt er volop geïnvesteerd in extra sporen(bundels) aan het Kluizendok.

Jaar na jaar is Zweden één van de belangrijkste handelspartners van de Gentse haven. Deze treinverbinding zal dit verder stimuleren.

Sweden Xpress praktisch

De Sweden Xpress verbindt België (met Antwerpen-Noord als hub) drie keer per week met Zweden (met Malmö als hub), telkens met vertrek op dinsdag, donderdag en zaterdag. Aan Zweedse kant verzorgt partner Green Cargo de ‘last mile’ en worden er op korte termijn connecties voorzien naar Denemarken en Noorwegen. De trein heeft een reistijd van 21 uur van rangeerstation naar rangeerstation.

Meer info over Green Express Network vindt u op deze website.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1