OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verladers niet blij dat TEN-T netwerkproject fel is afgezwakt

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 4 april 2012

De Europese Commissie had grote plannen om een Europa-wijd, voornamelijk spoortransportnetwerk, in het kader van het Trans Europese Netwerk-Transport, te ontwikkelen. Tegen 2030 zou een kernnetwerk moeten functioneren en tegen 2050 een compleet netwerk. Als verladers konden we daar alleen maar blij mee zijn, zeker door de prognoses en dus het vooruitzicht van zich sterk ontwikkelende volumes, waardoor alle modaliteiten hard nodig zijn.

Uiteraard was het ons ook bekend dat er een enorme, financiële inspanning vereist zou zijn van wel meer dan 500 miljard Euro en dat er van de landen waardoor de corridors zouden lopen ook de nodige flexibiliteit te verwachten moest zijn. Het Commissie-voorstel wat door de Transportraad (EU ministers van transport) is besproken, blijkt nu op wezenlijke punten door hen te zijn afgezwakt, waardoor de vraag rijst of er überhaupt nog wel iets terecht komt van de veelgeprezen plannen. We kunnen ons ook de vraag stellen of daardoor de voorziene, efficiëntere capaciteit, met alle consequenties van dien, nog wel aan de orde zal zijn? Ook het Europese Parlement is niet blij met de genomen beslissingen.

De belangrijkste verzwakkingen van de oorspronkelijke voorstellen zijn te vinden in: autonome beslissingen van lidstaten om van de nodige investeringen van projecten (op hun grondgebied) af te zien, geen verplichting voor de lidstaten om grensoverschrijdende projecten mee te realiseren, verzwakking van de rol van de zogenaamde corridorcoördinatoren, een losser begrip van het woord corridor en geen verplichting meer om het kernnetwerk met het veiligheidssysteem ERTMS uit te rusten. Men zou het bijna kaalslag kunnen noemen en als verlader kunnen we het tegen die tijd moeilijk krijgen wanneer we de afweging tussen de verschillende modi moeten maken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1