OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vierde EU-spoorpakket dan toch voorgesteld

siim-kallas Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 11/02/13

EU-transportcommissaris Siim Kallas heeft dan toch, met een lichte vertraging, zijn vierde spoorpakket aan zijn collega’s voorgesteld.

In deze versie heeft hij, zoals het er uitziet onder druk van -met name- Duitsland, water in de wijn gedaan waar het gaat om holdingstructuren definitief uit te bannen. Als verladers moeten we daar niet onverdeeld blij mee zijn omdat dit stiekem kan leiden tot een voortzetting van protectionistische reflexen. Dit pakket kan nu zijn gangen door de besluit- en advies gevende organen maken.

In 2001 zag het eerste spoorpakket het licht en werd verleden jaar herzien. Daarbij ging het erom het monopolie te bestrijden. In het tweede pakket van 2004 kwam ook het goederenvervoer aan bod en moest zorg dragen voor een voorgezette vrijmaking binnen en buiten de grenzen van de lidstaten. Het derde pakket (2007) ging dan meer over het personenvervoer en het huidige pakket zou in zijn opzet een volledige scheiding van infrastructuurbeheerders en spooroperatoren moeten bewerkstelligen, naast elementen als concurrentie (onafhankelijke nieuwe operatoren krijgen onmiddellijke toegang vanaf 2019), veiligheid en assenmanagement.

Kallas heeft de volstrekte scheiding op alle fronten nu toch losgelaten en hij wil holdingorganisaties, zoals in Duitsland, dan ook toestaan, zij het onder ‘strikte’ voorwaarden, zoals het optrekken van ‘muren’ tussen holdingonderdelen als -bijvoorbeeld- financiën en operaties. Gaat Kallas, ter controle, daar dan weer een toezichtsorgaan voor oprichten? De EU heeft namelijk op dat vlak al niet de beste reputatie. Maar nu eerst afwachten wat het EU-parlement en de lidstaten zeggen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1