OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Overheid trekt spoorvervoer in Vlaanderen naar zich toe

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 22/02/13

Was er enige tijd geleden al sprake van dat het Antwerpse Havenbedrijf zich mogelijk als deelnemer in het (haven)spoorvervoer zou engageren, dan is het huidige vervolg, namelijk dat de Vlaamse regering ook invloed op het spoorvervoer wil hebben, nog een extra graadje onverwacht. De NMBS Logistics zou toch immers zelf in staat moeten zijn haar toekomstige spoorbeleid uit te tekenen en te bewerkstelligen. Misschien dat de interesse van de Deutsche Bahn voor deze NMBS-loot een rol speelt?

We weten dat het geen goede tijden voor NMBS Logistics zijn op zowel financieel als volumevlak alhoewel het één uiteraard met het ander te maken heeft. Verladers hebben bijvoorbeeld behoefte aan verspreid vervoer en daar is toch wel de hakbijl ingezet. Dat was dan ook één van de redenen waarom de Haven van Antwerpen, in wiens gebied dit type vervoer meer voorkomt dan waar ook in België, het idee opperde om zelf spoorvervoer te gaan bedrijven.

Bij monde van minister Hilde Crevits roert nu ook de Vlaamse overheid de trom. Ze lanceerde een spoorstrategie die er toe zou moeten leiden dat de reiziger centraal staat en er voor hen een stipt en betrouwbaar aanbod moet zijn maar dit laatste, aldus Crevits, is evenzeer geldig voor de goederenstromen omdat deze belangrijk zijn voor de Vlaamse economie. Voornamelijk het vervoer van en naar de havens als grote gateways moet aandacht krijgen. Ze sluit subsidiëring voor bepaalde spoorsystemen niet uit. Maar liefst 51 projecten worden als prioritair naar voren geschoven en PPP’s (Public & Private Partnerships) worden niet uitgesloten. Daarbij kan de vraag wel worden gesteld welke private investeerders gevonden kunnen worden om geld in het spoorvervoer te steken maar meer nog op welke wijze ze hun ‘return on investment’ kunnen binnenhalen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1