OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Speciale aanpak ladingdiefstal in West-Vlaanderen?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 12/04/13

Ladingdiefstal is een wijd verbreid fenomeen in Europa, welke niet gemakkelijk te bestrijden is omdat aan én preventie én bestrijding nog niet die aandacht gegeven wordt die nodig is, maar ook omdat in producerende kringen de zaak nog niet ernstig genoeg wordt opgenomen.

Toch is de jaarlijkse (gerapporteerde) schade in Europa meer dan 8 miljard! euro. Het ziet er nu naar uit dat in West-Vlaanderen een beproefde aanpak van de grond zal komen.

Het Nederlandse bedrijf Syntens dat gespecialiseerd is in het bij elkaar brengen van partijen die de zogenaamde ‘secure lanes’ ontwikkelen, kreeg interesse om een project in West-Vlaanderen op te zetten na een bezoek aan de ‘controlroom’ van Barco in Kuurne. Men wil een publiek-private samenwerking waarbij ondermeer het Belgische Infopol en de Nederlandse DITSS (Dutch Institute for Technology, Safety and Security) een rol zullen spelen.

De bedoeling is om een systeem te hebben dat al in Nederland operationeel is langs de A67 tussen Rotterdam en Venlo, alwaar de route en alle parkeerplaatsen worden bewaakt door middel van camera’s en nummerplaatherkenning. Werd daar heel veel ladingdiefstal gepleegd, na installering van het systeem is het praktisch teruggebracht naar nul. In Nederland wil men dit succesvolle project nu uitbreiden en daartoe is een stuurgroep aan het werk gezet waarin overheid, verzekeraars, verladers en dienstverleners bij betrokken zijn.

Als het West-Vlaanderen wordt, zal waarschijnlijk de E17 de meest voor de hand liggende snelweg zijn en dat het zin heeft is eens temeer deze week bewezen toen het federale parket een internationale ladingdiefstalbende oprolde. Die bende was werkzaam in België en Noord-Frankrijk en profiteerde van de rustpauzes van chauffeurs op parkeerplaatsen. Terwijl die koffie zaten te drinken werd in de laadruimte ingebroken. OTM organiseerde verleden jaar al eens een netwerksessie in samenwerking met de federale politiecel die zich met ladingdiefstal bezighoudt.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1