OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wearables op de werkvloer gevaarlijker dan smartphones

Bron DVO - 11/04/15smartwatch

Ruim driekwart van de IT-beslissingsnemers in Europa stelt een toename vast in het gebruik van wearables bij werknemers. Zowat iedereen (95%) is het er over eens dat wearables een bijkomend beveiligingsrisico met zich brengen. In die mate zelfs dat vier op de tien Europese organisaties (44%) in wearables een grotere dreiging zien dan smartphones. Zo blijkt uit onderzoek van Trend Micro.

Wearable toestellen, zoals smart watches, Google Glass of fitness-armbanden zijn een verlengstuk van ons lichaam geworden. Afgelopen jaar alleen al werden er 4,6 miljoen "slimme" armbanden verkocht. Geen wonder dat ze ook steeds meer ingang op de werkvloer vinden. Een zorgwekkende evolutie echter voor 1 op 2 bevraagde organisaties (51%). En hoewel 95% van de Europese respondenten in wearables een bijkomend beveiligingsrisico ziet, geeft toch zo'n 63% van de organisaties hun personeel toestemming deze voor bedrijfsdata te gebruiken. Amper 23% ontmoedigt werknemers om hun wearables binnen de werkomgeving te gebruiken.

Het is uitkijken hoe "connected" al deze dingen worden en wat de impact is voor databeveiliging binnen bedrijfsorganisaties. Wearables zijn weliswaar hip en handig, maar omdat ze ook persoonlijke informatie over de "drager" verzamelen, zijn ze een interessant doelwit. Niet alleen voor cyber-criminelen, maar ook voor organisaties die informatie en klantengegevens verkopen.

Organisaties in de Benelux zijn het voorzichtigst: 42% ontmoedigt het gebruik van wearables op de werkvloer. En "slechts" 43% geeft het personeel toestemming voor toegang tot bedrijfsgegevens vanaf een persoonlijk, mobiel apparaat. Hiermee scoort de Benelux opnieuw het laagst in vergelijking met de rest van de Europese landen.

Meer dan de helft van de organisaties in de Benelux (58%) heeft eerder te maken gehad met bedrijfsgegevens die in gevaar kwamen vanwege een beveiligingslek via een mobiel apparaat dat van een werknemer eigendom was. De Benelux staat daarmee op de tweede plek binnen Europa. Vreemd genoeg zijn ook de security-budgetten inzake bedrijfsbeveiliging voorzichtig te noemen in de Benelux. Waar organisaties in het Verenigd Koninkrijk per maand zo'n 12.817 euro uitgeven aan data-encryptiemethodes om datalekken te voorkomen, is dat in de Benelux gemiddeld 2.750 euro per maand.

Hoewel wearables als potentieel gevaar worden beschouwd en de meerderheid van de organisaties hun personeel daarvoor toegang verleent tot de bedrijfsgegevens, verplicht slechts 60% het gebruik van een wachtwoord of een PIN-code op deze wearable-apparaten. Meer nog, amper 54% beschermt bedrijfsgegevens met een sandbox/remote toegangsapplicatie.

Bijna de helft (47% van de Europese respondenten) is van mening dat risico's voortkomen uit een gebrek aan veiligheidsbeleid. Negen op de tien (90%) is daarom van mening dat het beveiligingsbeleid van hun organisatie rondom IT of BYOD moet worden aangepast voor wearables. Voor meer dan driekwart (79%) is een dergelijk beleid rond wearables nodig om misbruik van bedrijfsgegevens te voorkomen. Italië is hierin koploper met 92%.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1