OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Hoe vrij verkeer van goederen veiligstellen?

BRON: ESC – Godfried Smit – 24/02/16grenscontrole

De Europese Commissie moet werk maken van het veiligstellen van het vrij verkeer van goederen tussen de lidstaten, aldus de European Shippers’ Council (ESC), de organisatie waarvan OTM de Belgische tak uitmaakt.
In een brief aan commissievoorzitter Juncker, pleit ESC ervoor dat de EU focust op het versterken van de buitengrenzen. Ondertussen moeten lidstaten samenwerken met bedrijven om controles aan de binnengrenzen veilig en efficiënt te maken. Als vertegenwoordigers van de logistieke belangen van producenten en verdelers, ziet ESC de inerne Europese markt als een van de groetste troeven van de EU.

Schade

Het herinvoeren van grenscontroles binnen de EU is een grote zorg voor bedrijven in gans Europa, daar zij de handel tussen bedrijven en hun handelspartners binnen de unie belemmeren. De totale schade als gevolg van het herinvoeren van grenscontroles is reeds opgelopen tot 3 miljard euro. Die totale schade zou evenwel nog aanzienlijk hoger kunnen worden wanneer dergelijke maatregelen zouden leiden tot een afname van de intra-Europese handelsvolumes. Daarenboven ontstaan complicaties voor de logisitieke planning van de bedrijven, ten gevolge langere levertijden door onverwachte vertragingen bij binnengrenzen.

Oplossing

De uiteindelijke oplossing moet een Europese oplossing zijn, aldus ESC. Enkel wanneer lidstaten vertrouwen hebben in dat de controles aan de buitengrenzen voldoende doeltreffend zijn, zullen zij bereid zijn de controles aan de binnengrenzen op te heffen. Betere bescherming van de buitengrenzen moet de prioriteit zijn voor de Commissie. Ondertussen is het van het grootste belang dat het principe van vrij verkeer van goederen gerespecteerd blijft. De diensten voor grenscontrole zouden tegelijkertijd rekening moeten houden met de grote toegevoegde waarde van het goederentransport. Dit kan bijvoorbeeld door aparte rijstroken voor commerciële voertuigen (bijvoorbeeld op pechstroken). De Commissie zou lidstaten kunnen aanmanen dergelijke maatregelen te overwegen.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1