OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Expertengroep voor land transport veiligheid hield 12e vergadering

Bron: OTM – Willem Buitenkamp – 09/05/16logistieke cybersecurity

Zoals al eerder bericht, volgt OTM namens de European Shippers’ Council de vergaderingen van de EU-expertgroup over landtransportveiligheid. Het gaat met name om alles wat met weg- en spoorvervoer heeft te maken en de scope is zo breed mogelijk en loopt van cybercriminaliteit tot de migrantenproblemen. Vorige maand werd de 12e vergadering gehouden waarin weer voor elk wat wils’’ aan de orde kwam.

Dit keer was er in het eerste deel van de vergadering extra aandacht voor metro- en spoorveiligheid, zonder meer geëntameerd door de trieste gebeurtenissen in België. Veiligheidsorganisaties deelden de maatregelen die in de verschillende landen aan de orde zijn en de vergadering sprak indringend over de nood aan goede evaluaties en mogelijke veranderingen aan veiligheidssystemen.

Niet meer weg te denken is cybersecurity. Ook in Commissie-kringen wordt er grote aandacht aan geschonken en Microsoft presenteerde hun aanpak daarvan en welke bronnen zij daarvoor vrijmaken. Dit onderwerp ligt, gezien de belangrijkheid, bij Microsoft op CEO-niveau!

IRU en CER rekenden de vergadering voor wat de totale kosten zijn die voortkomen uit het vluchtelingenprobleem. Dit bijvoorbeeld wegens omrijden, extra (grens)controles, afgekeurde lading, kapotte voertuigen bekeuringen, enz. Een Europese aanpak is hier wel heel erg gewenst. Passagiersveiligheid als separaat onderwerp kwam ook nog ter tafel evenals een Europees informatieportaal over veiligheidsincidenten rapportage. Andere besproken punten: beveiligde parkeerplaatsen, veiligheidsonderzoeken in transport, studie m.b.t. het ontwerp van een veilige multimodale passagiersterminal en spoorveiligheid.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1