OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Grenswachtpool

EU-parlement steunt grenswacht EUgrenswachtcontrole

Bron Europa-nu – Frans Timmermans - 06/07/16

Het Europees Parlement heeft woensdag in Straatsburg ingestemd met de vorming van een Europese grens- en kustwacht. Het informele akkoord dat de Europese instellingen onlangs bereikten, werd met ruime meerderheid bekrachtigd.
Frontex, het Europese grensagentschap in Warschau, wordt uitgebouwd en kan vanaf het eind van de zomer de bewaking van de Europese buitengrenzen gaan versterken. Dat gebeurt echter pas als een lidstaat zijn grenzen niet meer kan beveiligen en om hulp vraagt. De lidstaten moeten snel 1500 grenswachten en allerlei materieel kunnen leveren in geval van een crisis.

Het nieuwe agentschap is vooral gericht op het ontdekken en voorkomen van zwakke punten in de Europese buitengrenzen en gaat bovendien het terugsturen van afgewezen asielzoekers Europees coördineren.
De wetgeving is in ongeveer een halfjaar goedgekeurd, voor Europese begrippen een recordsnelheid. Het oorspronkelijke voorstel van de Europese Commissie is wel afgezwakt: de grenswacht kan niet worden ingezet tegen de wil van een lidstaat.
Europarlementariër Kati Piri (PvdA) wijst op het belang van snelle uitzetting van migranten die geen recht hebben op internationale bescherming. "Een effectieve terugkeer van economische migranten is cruciaal.''
Haar collega Judith Sargentini (GroenLinks) sprak van 'broddelwerk’. 'Het is weer geen antwoord op de vluchtelingencrisis. Het blijven nationale activiteiten.’ Jeroen Lenaers (CDA): 'Hiermee komt een einde aan de ieder-voor-zich mentaliteit die we nu kennen als het over de Europese buitengrenzen gaat.'

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1