OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Veiligheid en security

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Toptrends 2017: Tijd voor de 5G netwerken

Bron: Managersonline – 13/01/175G

Ericsson ConsumerLab presenteerde onlangs zijn zesde trendrapport ‘The 10 Hot Consumer Trends for 2017 and beyond’.

Kunstmatige intelligentie (KI) is dit jaar een belangrijk thema en consumenten zien het een grotere rol vervullen dan voorheen – zowel thuis als op het werk. Sterker nog, 35 procent van de gevorderde internetgebruikers wil een adviseur voor kunstmatige intelligentie op het werk, en een op de vier wil deze persoon als zijn manager.

Dit zijn de tien trends voor 2017 en erna:

1. Artificial intelligence everywhere

35 procent van de gevorderde internetgebruikers wil een KI-adviseur op het werk, en een kwart ziet deze graag als zijn manager. Tegelijkertijd is bijna de helft bezorgd dat KI-robots er op korte termijn voor zorgen dat veel mensen hun baan verliezen.

2. Setting the pace for Internet of Things

Consumenten maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde applicaties, wat de acceptatie van IoT stimuleert. Twee op de vijf gelooft dat smartphones hun gewoontes leren en op basis daarvan automatisch voor hen actie ondernemen.

3. Pedestrians drive autonomous Cars

In de toekomst besturen we waarschijnlijk niet meer zelf onze auto. Een op de vier voetgangers zou zich veiliger voelen tijdens het oversteken als alle auto’s zelfbesturend zijn, en 65 procent van hen heeft liever een zelfbesturende auto.

4. Merged reality

Bijna vier op de vijf gebruikers van VR gelooft dat deze technologie binnen drie jaar niet meer van echt te onderscheiden is. De helft van de respondenten is al geïnteresseerd in handschoenen of schoenen waarmee je met virtuele objecten kunt communiceren.

5. Bodies out of sync

Als zelfbesturende auto’s werkelijkheid worden, zal het aantal gevallen van wagenziekte toenemen. Drie op de tien verwacht daar medicijnen voor nodig te hebben. Een op de drie wil ook reis- of bewegingsziektetabletten voor het gebruik van VR en ‘augmented reality’.

6. The smart device safety paradox

Meer dan de helft gebruikt al een noodalarm, tracking of meldingen op zijn smartphone. Van degenen die zeggen dat ze zich veiliger voelen door hun smartphone zegt drie op de vijf dat ze meer risico nemen, omdat ze op hun telefoon vertrouwen.

7. Social silos

Mensen veranderen hun sociale netwerken vandaag de dag bewust in silo’s. Een op de drie zegt dat sociale netwerken hun voornaamste nieuwsbron zijn. Meer dan een op de vier vindt de mening van zijn contacten belangrijker dan de standpunten van politici.

8. Augmented personal reality

Meer dan de helft van de mensen wil een augmented reality-bril opzetten om een donkere omgeving te verlichten en gevaren in kaart te brengen. Meer dan een op drie wil er ook storende omgevingselementen mee verwijderen.

9. The privacy divide

Twee op de vijf gevorderde internetgebruikers willen alleen van versleutelde diensten gebruikmaken, hoewel mensen hierover wel verdeeld zijn. Bijna de helft is tevreden als hun privacy slechts redelijk goed is gewaarborgd, en meer dan een op de drie gelooft niet dat privacy nog bestaat.

10. Big tech for all

Meer dan twee op de vijf gevorderde internetgebruikers willen al hun producten afnemen van de vijf grootste IT-bedrijven. Daarvan geloven drie op de vier dat dit al binnen vijf jaar het geval zal zijn.

Opkomst virtual reality

Michael Björn, Head of Research bij Ericsson ConsumerLab over de opkomst van virtual reality: "Volgens mij moeten we het, naast realtime, over ‘reality time’ hebben. In feite wordt wat we ‘realiteit’ noemen alsmaar persoonlijker en subjectiever. Consumenten omringen zich op sociale netwerken niet alleen met gelijkgestemden, ze beginnen ook de manier waarop ze de wereld ervaren aan te passen met VR- en augmented reality-technologieën. Consumenten willen daarnaast dat de toekomst volledig mobiel blijft. Dat impliceert een snelgroeiende vraag naar batterij-vriendelijke, directe en snelle connectiviteit. In dat opzicht betekent reality time dat het tijd is voor 5G-netwerken."

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1