OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

FLIR-warmtecamera’s: een beter inzicht in je beveiliging

Bron: Adv. GET - Isabelle Van Nieuwenhove – 11/09/20Cameras V2

FLIR-camera’s zijn een kostenefficiënte oplossing voor de perimeterbeveiliging van je bedrijf. Deze warmtecamera’s zijn zeker het overwegen waard zijn, maar wat is een FLIR-camera precies? We vertellen het in dit artikel en geven je meteen mee wat de voordelen zijn.
Wat is FLIR? FLIR staat voor Forward Look InfraRed. FLIR-camera’s zijn met andere woorden warmtecamera’s of infraroodcamera’s. Ze worden gebruikt in combinatie met gewone camera’s, als aanvulling voor een meer gedetailleerd beeld bij inbreuken.
De voordelen van een FLIR-camera: FLIR-camera’s geven warmtevelden in het beeld weer, en dat biedt heel wat voordelen in vergelijking met een beveiligingssysteem dat louter met gewone camera’s werkt. Waar een gewone camera bij slechte weersomstandigheden (regen, mist, storm, ...) minder bruikbare camerabeelden oplevert, zijn de beelden van een FLIR-camera erg duidelijk. Personen zijn namelijk altijd zichtbaar, waardoor indringers snel en eenvoudig te detecteren zijn. Bijkomend voordeel is dat je dus ook geen extra verlichting nodig hebt als het donker is en dat indringers zich niet kunnen verstoppen in de schaduw of een onbelicht deel van je terrein. Ook overdag levert de werking van FLIR voordelen op: de zon kan een FLIR-camera namelijk niet verblinden.

Snelle en efficiënte beveiliging

Door hun hoge opmerkzaamheidsgraad zorgen de FLIR-camera’s dat de security flow snel in werking kan treden. De camera’s zijn dan ook de ideale ondersteuning voor een efficiënte beveiliging. Al blijft een grondige analyse en diagnose van de inbreuk door het beveiligingspersoneel natuurlijk wel essentieel.

Een weloverwogen investering

De duidelijke camerabeelden die de warmtecamera’s genereren, hebben als bijkomend financieel voordeel, dat je er slechts een klein aantal FLIR-camera’s nodig hebt, om een groot oppervlak te beveiligen. Bovendien leiden de camera’s ook minder vaak tot een vals alarm, waardoor er minder fysieke controles nodig zijn en je dus tijd bespaart. Daarbij komt dat de camera’s eenvoudig te installeren zijn, weinig onderhoud vragen én weinig energie verbruiken.

Integratiemogelijkheden van FLIR

FLIR-camera’s vormen de ideale aanvulling op je algemeen security management en zijn makkelijk te integreren. Voor een optimale beveiliging kun je ze aanvullen met CCTV, en eventueel videoanalytics.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van FLIR voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

LINKS:  Perimeterbeveiliging: https://www.get.be/fileadmin/media/get/news/BSB_V2_2-3.mp4

CCTV: https://www.get.be/nl-be/oplossingen/security-management/security-management/integratie-psm-met-cctv/
Contact: https://www.get.be/nl-be/contact/

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019