OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Preventie helpt tegen ladingdiefstallen

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 30/09/12 vrachtwagen-wit

Onze zusterorganisatie in Nederland, EVO, is tevreden. Het totaal aantal ladingdiefstallen is behoorlijk gedaald. Ten opzichte van 2011 zelfs met meer dan 50%. Veel diefstallen uit vrachtwagens gebeuren door de huif kapot te snijden. In deze categorie ziet men in Nederland zelfs een vermindering van rond de 75% wat bijzonder positief te noemen is.

Er zijn een aantal redenen voor de daling te noemen, waarvan de strengere aanpak van politie en justitie er één is. Heel belangrijk is de preventie en dat blijft niet bij voorlichting alleen. Langs een groot deel van de belangrijke autosnelweg A67 (Rijndelta naar Duitsland) is er cameratoezicht op alle parkeerplaatsen, waardoor er als het ware een 24-uurs surveillance ontstaat en dat heeft de ladingdiefstallen uit vrachtauto’s daar drastisch doen afnemen. Men wil dit systeem uitbreiden.

Aan de basis liggen echter ook een tweetal convenanten die het bedrijfsleven en dienstverleners hebben afgesloten met de Nederlandse Overheid om de transportcriminaliteit het hoofd te bieden, omdat het hier om heel grote sommen gaat. In België staan we helaas nog niet zo ver! In ieder geval nog heel weinig bewaakte parkings en, zoals we begin dit jaar tijdens een OTM-netwerksessie daarover, van Jacques Struys, teamchef van de Federale Gerechtelijke Politie mochten vernemen, kan ten aanzien van de strijd tegen de transportcriminaliteit, best een tandje worden bijgestoken. Misschien toch een goede zaak om in breder verband en met onze Overheid dit onderwerp eens bij de horens te vatten.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1