OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM draagt bij aan veiligheids-charter

Bron: OTM - Luc Tanghe - 30/08/12 veiligheidscharter

Een tijdje terug heeft De Vlaamse Stichting Verkeerskunde een charter opgestart voor vrachtwagenbestuurders en transportbedrijven. Dit charter ondersteunt deze bedrijven en chauffeurs die zich inzetten voor een veilig verkeer.

Dit is totaal vrijwillig maar men engageert zich om minimaal 7 actiepunten na te komen. Bestuurders kunnen er bijvoorbeeld over waken dat ze voldoende fit en uitgerust achter het stuur zitten, terwijl werkgevers kunnen zorgen voor haalbare rittenschema’s en een correct onderhoud van het vrachtwagenpark. Want als iedereen tekent voor het leven, wordt het een stuk veiliger op de weg.

In principe oefent het begin en eindpunt van een transport ook invloed uit op de mogelijkheden om dergelijke actiepunten na te leven en dus is de verlader betrokken partij met of zonder eigen transportmodaliteiten.

Er is dan ook contact opgenomen met OTM om na te gaan hoe wij als verladersorganisatie of hoe verladers kunnen bijdragen aan dit charter.

Een haalbare kaart is om een aantal actiepunten toe te voegen aan dit charter waardoor verladers ook kunnen intekenen en bijdragen aan een veiliger verkeer en een vorm van respect te tonen tegenover de regelgeving in dit verband tegenover de vaak commerciële druk.

In een later stadium kan dan gedacht worden aan een soort certificering die dan het onderscheid kan maken en waar het engagement dan ook formeel vastgelegd wordt.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1