OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Laat uw toeleveringsketen profiteren van een verbeterd risicobeheer en lagere administratieve lasten!

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 26/10/12 logo cassandra

Verladers (verzenders en/of ontvangers van goederen) worden vaak geconfronteerd met problemen rond het delen van data met zowel partners in de keten als officiële instanties. Vaak zijn data (zoals specificatie van goederen in de container, locatie van goederen, partijen betrokken in het logistieke proces) onvoldoende beschikbaar, te laat beschikbaar of is de kwaliteit ervan onvoldoende, wat leidt tot inefficiëntie in de logistiek en onnodig complexe administratieve processen.

Vanwege beveiligings- en veiligheidseisen die worden gesteld door overheids- en inspectiediensten nemen de administratieve lasten van verladers nog verder toe. De efficiëntie en effectiviteit van logistieke stromen kan worden verbeterd door data elektronisch te delen en dit kan tevens dienen als basis voor een herstructurering van de toeleveringsketens.

Als de kwaliteit en volledigheid van data wordt verbeterd, leidt dit niet alleen tot een vermindering van het aantal administratieve fouten, waardoor administratieve processen worden vereenvoudigd, maar ook tot een vermindering van de inefficiëntie in de logistiek doordat risico's worden verlaagd.

De douane en andere instanties kunnen de efficiëntie en effectiviteit van hun risicoanalyse verhogen door data uit het operationele proces te hergebruiken (ook wel 'piggy-backing' genoemd). Dit kan leiden tot naadloos op elkaar aansluitende 'green lane' logistieke stromen voor verladers, importeurs en exporteurs.

OTM zou het op prijs stellen wanneer u meewerkt aan dit onderzoek over risicobeheer in wereldwijde toeleveringsketens. Dit onderzoek is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederland, als onderdeel van een onderzoeksproject dat wordt gefinancierd door de Europese commissie onder het Seventh Framework Programme (FP7), CASSANDRA. Het Cassandraproject geeft weer hoe in bestaande internationale handelsstromen (‘Living Labs’) het delen van elektronische data en een verbeterde risicoanalyse zorgen voor een soepelere logistieke doorstroming, waarbij wordt voldaan aan de wettelijke vereisten.

Het project onderzoekt of de kwaliteit van data kan worden verbeterd door het (her)gebruik van data van de bron te maximaliseren en deze data vervolgens verderop in de toeleveringsketen te delen. Het doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in uw rol als verlader (verzender en/of ontvanger) in de keten en uw belangen mee te nemen in de ontwikkeling van de Cassandra-visie. Het invullen van het onderzoek neemt 20-30 minuten in beslag. Als dank voor uw deelname zullen wij u een samenvatting sturen van de onderzoeksresultaten.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Irina Romochkina op het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ja ik neem graag deel aan het CASSANDRA- onderzoek

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1