OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Het CASSANDRA PROJECT van de Europese Commissie: wat u als verlader hierover moet weten!

Bron: OTM - Chris Temmerman - 30/11/12

Voor verladers is uitwisseling van informatie een heikel thema. Dit geldt zowel in hun relatie met business partners (leveranciers, klanten) als in hun relaties met de overheden.

Informatie, gegevens, zijn ofwel onvolledig, te laat beschikbaar of niet volledig juist. In elk van deze gevallen leidt dit tot inefficiënties in de logistieke keten en onnodige verwikkelingen in het administratieve proces.

De administratieve last voor de verladers wordt verder verhoogd door maatregelen op het gebied van beveiliging en veiligheid, opgelegd door overheids- en inspectiediensten. Het elektronisch uitwisselen van gegevens kan de efficiëntie en doeltreffendheid van goederenstromen verhogen en kan tevens de basis vormen voor het herdenken van supply chains. Een betere kwaliteit en volledigheid van gegevens kan alleen maar bijdragen tot het reduceren van administratieve fouten, en zodoende het administratieve proces vereenvoudigen.

Douane en andere overheden kunnen efficiëntie en doeltreffendheid van hun risicoanalyse verhogen door het hergebruik van business gegevens (de zogenaamde ‘piggy-backing’). Dit moet naadloze ‘green lane’ goederenstromen mogelijk maken voor verladers, invoerders en uitvoerders.

In dit verband ondersteunt de Europese Commissie het CASSANDRA project: dit project wil aantonen hoe elektronische gegevensuitwisseling en verbeterde risicoanalyse vlottere goederenstromen kan teweegbrengen, terwijl aan alle wettelijke regelgeving voldaan wordt.

Het is de bedoeling – en het is van belang – dat de zienswijze van alle betrokken partijen ingewonnen wordt. Daartoe wordt door de Erasmus Universiteit Rotterdam een survey opgesteld. Ook verladers kunnen en moeten hun input hierop geven.

Vul dus de vragenlijst in

Meer informatie over het Cassandraproject vindt u op de website: www.cassandra-project.eu

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1