OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Binnenvaarttarieven worden beschermd

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 6/12/13

Afgelopen woensdag werd een mededeling van de federale regering naar buiten gebracht dat men het eens is over een decreet dat er voor moet zorgen dat er geen dumpingtarieven meer mogelijk zijn in de nationale binnenvaart. Dat betekent dat er eigenlijk niet onder de kostprijs gevaren mag worden. We schreven hier al eerder over, met name over hoe dit mechanisme te controleren.

Met de Europese Commissie wordt nog wel gesproken om de zaak ook qua EU-regelgeving afgedekt te zien. De binnenvaartondernemers zelf nemen vooralsnog een ietwat afwachtende houding aan en zullen reageren wanneer het gehele voldragen voorstel naar buiten komt.

Prijszetting alleen zal namelijk niet helpen om de vaart er weer in te krijgen. Andere elementen spelen ook een rol in de slabakkende binnenvaartbusiness. Zo lazen we onlangs dat de groei van kleinere terminals langs de vaarwegen een ongunstig effect kan hebben omdat een schipper bijvoorbeeld voor het oppikken of afzetten van een paar containers steeds een stop moet maken terwijl goederenstroombundeling eigenlijk een economische vereiste is.

Het komt OTM ook voor dat de binnenvaartsector, wanneer er niet gestroomlijnd wordt, een lappendeken van initiatieven wordt, waar eerder een stevige structuur vereist is. Nationale binnenvaart promotiebureaus, Europese, EU-initiatieven, Upper Rhine Ports project, CCP21 project, enz. die allemaal min of meer dezelfde doelstellingen hebben en moeten oppassen dat men elkaar niet voor de voeten loopt. Elke verlader kan maar één keer gelokt worden!

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1