OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Binnenvaartgebruikers gezocht die willen meedenken!

logo-smartfreightcentreBron: OTM - Willem Buitenkamp - 29/08/14

Ook in de binnenvaart heeft het meten van CO2 (en andere schadelijke stoffen) zijn intrede al een tijdje gedaan vanwege te grote emissies. De EU heeft dit onderkend in zijn Naides II programma en wil dat de scheepsmotoren schoner worden. Maar ook op privaat vlak gebeurt er wel het één en ander, niet in het minst omdat verladers meer en meer belang hebben bij een CO2 totaalplaatje.

Zo is het 'Global Logistics Emissions Council' (GLEC) als onderdeel van het 'Smart Freight Centre' waarvan ook het door de Europese verladers meebestuurde 'Green Freight Europe' lid is, intensief betrokken bij CO2 metingen. Naast de modaliteiten waar ze reeds actief zijn, is nu de binnenvaart aan de beurt. Men wil daarvoor tot een globale methodologie komen die zo mogelijk ook nog met andere modaliteiten vergeleken kan worden.

Verladers zijn meer en meer geïnteresseerd in de CO2 voetafdruk van hun producten binnen de gehele supply chain en kunnen daarover interessante ideeën hebben. European Shippers' Council (ESC) zal toetreden tot GLEC maar heeft behoefte aan ruggespraak met hun achterban.

Voor België zoekt OTM daarom een paar binnenvaartgebruikers die mee willen denken over de beste methode om de CO2 emissiemeting in de binnenvaart te ontwikkelen. Het bijwonen van een serie vergaderingen is niet noodzakelijk maar van tijd tot tijd input op voorstellen geven is wel gevraagd. Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u zich bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1