OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Canal Seine-Nord Europe: nieuw leven?

Bron : OTM – Chris Temmerman – 06/03/15 seineschelde

Plotseling viel vorige week het nieuws in de bus dat Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk hun gezamenlijk subsidiedossier voor Europese steun aan de Seine-Schelde binnenvaartverbinding hebben voorgesteld. Bij OTM, dat dit dossier reeds lang actief opvolgt, viel toch wel enige verrassing te noteren.

Als verladersorganisatie, wiens leden er ook in de toekomst willen voor zorgen om hun producten ter bestemming te brengen, hebben we steeds het standpunt geuit dat alle vervoersmodi hun capaciteit moeten verhogen om toekomstige goederenstromen te blijven verwerken. In die optiek moet een project als het kanaal Seine-Nord Europe alle kansen krijgen.

Reeds in mei 2007 en november 2008, jawel bijna 8 jaar geleden, organiseerde OTM in Mons colloquia rond dit thema. Daarbij werd niet alleen het project zelf belicht, maar ook aandacht besteed aan alle activiteiten en noden in de periferie van het kanaal. Sindsdien kende dit project een ware lijdensweg, zowel in Frankrijk als in België. Je moest al een geweldige optimist zijn om nog in dit project te geloven.

Zo zie je maar: de wonderen zijn de wereld niet uit. De regeringen van Frankrijk, Vlaanderen en Wallonië blijken nu een dossier voor Europa klaar te hebben. Volgens dit dossier zou het prijskaartje kunnen oplopen tot 5 miljard euro en wordt gehoopt op 40% Europese subsidiëring.

Vraag is of oplossingen zullen worden gevonden voor de vroegere struikelblokken zoals de doortocht rond Brugge, de verbreding van kanalen, het uitdiepen van de Schelde en de doortocht door Doornik in België enerzijds, en het uitgraven van een nieuw kanaal tussen de Oise en de Schelde in Frankrijk anderzijds.
Als het dossier rond geraakt, zouden de werken in 2017 van start moeten gaan. Laten we hopen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1