OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Onbemande trucks en binnenkort ook onbemande binnenvaart?

Bron: Express Business - Marc Horckmans – 18/05/16logistiek binnenschipper

Vlaanderen bekijkt mogelijkheden onbemande binnenvaart
Vlaanderen start een proefproject rond onbemande scheepvaart. Dat heeft Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, aangekondigd.
Het project wordt gedragen door de Vlaamse binnenvaartbeheerders Waterwegen & Zeekanaal en De Scheepvaart, de Universiteit Leuven en het Noorse bedrijf Marintek.
Een proefproject op de Schelde, het Zeekanaal en de Rupel moet duidelijk maken op welke manier onbemande schepen reageren op de diverse obstakels en situaties die tijdens een traject worden ontmoet.
Het Vlaamse project kan een Europese primeur worden. Voor de financiering dient echter nog gewacht te worden op de goedkeuring van de Europese autoriteiten.

Raven

Het proefproject Remote-controlled and Autonomous Vessels for European and National waters (Raven) moet een onbemand schip allerlei obstakels, zoals een sluis en bruggen van verschillende hoogte, zelfstandig doen passeren.
Het project heeft volgens minister Weyts een dubbele waarde. Dankzij de autonome scheepvaart kunnen volgens hem de mogelijkheden van de waterwegen nog beter worden benut.
Daarnaast stelt de minister dat de binnenvaart nog aantrekkelijker wordt gemaakt voor transporteurs die op dit ogenblik nog voor het wegvervoer kiezen. Op die manier kan volgens hem de druk op het wegvervoer verder worden verlaagd.
Waterwegen en Zeekanaal ziet twee belangrijke uitdagingen. Er moet bekeken worden op welke manier fysieke obstakels kunnen worden overwonnen, maar ook is er de wetgeving die op elke boot een schipper eist.
Raven heeft van Europa al een eerste positieve beoordeling ontvangen en verwacht wordt dat de financiële steun zal worden toegezegd. Wanneer die stappen zijn genomen, zou het proefproject midden volgend jaar van start kunnen gaan.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1