OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Waar liggen de bottlenecks in de binnenvaart?

bottleneck logistiekBron: Willem Buitenkamp – ESC – 06/10/16

De binnenvaart krijgt een steeds grotere prominente rol in het transport, niet in het minst door de grote aandacht voor deze modaliteit vanuit de Europese Commissie. Meer en meer worden -naast bulk- andere goederensoorten, wel of niet op pallets, per Europese binnenvaart getransporteerd.
Om de vinger aan de pols te houden hebben een aantal Europese belangenorganisaties een actieprogramma opgesteld om de binnenvaart onder de aandacht van hun leden te brengen. European Shippers’ Council, waarvan OTM lid is, neemt deel aan dit platform, om met name, de onbelemmerde verladersgoederenstromen te waarborgen.

Een eerste aandachtspunt is de infrastructuur en een lijst van bekende knelpunten is uitgewerkt. Deze is nog niet compleet omdat bijvoorbeeld Frankrijk zijn knelpunten nog moet aanleveren en ook een aantal cohesielanden nog niet hebben aangeleverd. Hoe dan ook, de eerste aanzet leverde belangrijke informatie.
Wij vragen degebruikers van de (Europese) binnenvaart om deze lijst eens na te lopen en eventueel commentaar te leveren. Daarnaast zijn wij geïnteresseerd en krijgen graag uw informatie over knelpunten die niet genoemd zijn in onderstaand document (List of IWT bottlenecks) maar waarvan u op de hoogte bent. Graag doormailen aub en onze hartelijke dank daarvoor.

 List of IWT bottlenecks
Eventuele informatie, wanneer mogelijk, graag doorsturen naar Willem Buitenkamp Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 12 oktober omdat het platform vergadert op 13 oktober.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1