OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

“Meer vervoer over het water, minder files op de wegen !”

dpworld1Bron: DPWorld – Michel Andriessen – 03/02/17

Onze wegen slibben hopeloos dicht. Auto’s en trucks staan vaak urenlang stil. Door de files is een correcte transportplanning over de weg haast een onmogelijke zaak geworden. Intermodaal transport kan een uitweg bieden.
Enkele tijd terug werd Michel Andriessen door DP World aangezocht om de nieuwe inland terminal DP World Antwerp East van het concern in Grobbendonk te leiden. Een uitdaging die hij met beide handen aangreep en heeft alvast heel zijn engagement gestoken in de promotie van het concept intermodaal transport.


DP World behoort tot de top vier van de goederenbehandelaars in de wereld en heeft de ambitie om tegen 2020 de kaap van 100 miljoen TEU te behandelen. Bovendien heeft het concern DP World ook de weg gevonden naar het opzetten van een Europees netwerk aan inland container terminals, waaronder DP World Antwerp East te Grobbendonk en DP World Liège te Luik, om alzo een antwoord te bieden aan uitdagingen van vlotte en efficiënte supply chain vanaf de producent tot de eindconsument.

DP World Antwerp East is gelegen langs het Albertkanaal en is onderhand met een volume van meer dan 60.000 containers per jaar uitgegroeid tot een echte draaischijf van het economisch gebeuren in en om Antwerpen. De inland terminal wordt “de voordeur van de Antwerpse haven” genoemd. De binnenschepen die er aanleggen halen vandaag tienduizenden trucks van de E313 en van de Antwerpse Ring. Een milieuvriendelijk gegeven dat ook nog eens in een daling van het CO2-gehalte verrekend moet worden.

“De eerste reflex van onze expediteurs, importeurs, exporteurs bij een transportopdracht is doorgaans gebouwd op hun persoonlijke contacten met de truckers en jarenlange gewoontes”, zegt Michel Andriessen. “Ze rekenen daarbij in prijzen en doorlooptijden die ze gewoon zijn. Mij is het erom te doen hen ook alternatieven bij te brengen. In eerste instantie de binnenvaart. België is een land van waterwegen. De binnenvaart kan heel wat aan. Zeker op het moment dat de groei in behandeling van containers elk jaar met 4 tot 5% stijgt en de verzadiging over de weg nu al een feit is kan de binnenvaart een uitweg bieden.”

De recente ontwikkelingen van honderdduizenden magazijnruimte in de industriezone ENA20 (Ekonomisch Netwerk Albertkanaal) te Grobbendonk door Groep Heylen en Van Wellen te Grobbendonk zal zeker leiden tot sterke groei van volumes over het Albertkanaal en nieuwe duizenden jobs in de Kempen. Deze ontwikkelingen passen perfect in de strategie van de Vlaamse overheid, waterwegbeheerder NV De Scheepvaart en het Antwerps Havenbedrijf om meer vervoer naar het water te halen. “ENA20 en inland terminal DP World Antwerp East is mooi project.” benadrukt Michel Andriessen.

dpworld2

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1