OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

80% van plastic in zeeën wordt via rivieren aangeleverd

Bron: Bert Maertens - 27/08/18plastic.soup

Duidelijkheid over testlocaties plasticvangers - BRUSSEL – Er is meer duidelijkheid over de locaties waar De Vlaamse Waterweg nv vanaf volgend jaar plasticvangers wil testen. Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) ondervroeg hierover minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).
“80 % van het plastic dat in de zeeën terechtkomt, wordt via rivieren aangeleverd. Recent werd bekend dat De Vlaamse Waterweg nv in de eerste helft van volgend jaar op enkele locaties in het Scheldebekken als test plasticvangers wil installeren”, aldus Bert Maertens. “Intussen is er meer duidelijkheid over de locaties.

3 testlocaties

Er waren initieel drie testlocaties gekozen waar De Vlaamse Waterweg nv de proef zou laten doorgaan, namelijk de Scheldebruggen in Temse-Bornem (Zeeschelde), de Baanbrug in Boom (Rupel) en de stuw in Merelbeke (Bovenschelde)”, zo weet Bert Maertens.
Door een grote respons vanuit sector is de lijst van geïnteresseerde bedrijven sterk gegroeid. Daarom overweegt De Vlaamse Waterweg nv om de test meteen te verruimen naar acht locaties. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om verschillende ideeën te testen en vergelijking tussen verschillende concepten toe te laten. De bijkomende vijf locaties zijn: de stuwen van Evergem (Ringvaart), Mechelen (Dijle), Dendermonde (Dender) en Eppegem (Zenne) en op de rechteroever van het Zeekanaal Brussel-Schelde, ter hoogte van de versmalling in Grimbergen. “De locaties werden zo geselecteerd dat er geen hinder voor de scheepvaart en de vismigratie is. Bovendien zal een lopende doctoraatsstudie aan de Universiteit Antwerpen mogelijks extra inzicht verschaffen over de locatie van de grootste bronnen van plasticvervuiling en waar dus verder op moet gefocust worden”, aldus Bert Maertens.
Indien de concepten minder haalbaar blijken in de praktijk, dan kan alsnog worden teruggegrepen naar de drie initiële locaties. De testperiode zal één jaar lopen.

Ook op de Leie?

“Het proefproject en het doctoraatsonderzoek van de Universiteit Antwerpen zal ons meer inzicht verschaffen in de vraag of - en zo ja waar - er plasticvangers kunnen gecombineerd worden met bestaande of nieuwe infrastructuur. Ik pleit er alvast voor om plasticvangers zoveel mogelijk meteen te integreren in infrastructuur op en langs de Leie, die in het kader van het Seine-Scheldeproject nog vernieuwd moet worden”, zo besluit Bert Maertens.
Voor bijkomende informatie kunt u steeds contact opnemen met Bert Maertens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of 0473 55 41 50
of met Jorgen Deman, parlementair medewerker van Bert Maertens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1