OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Binnenvaart heeft het moeilijk

binnenschip1

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 26/07/12

Ondanks het feit dat de binnenvaart voor veel producten een nuttige vervoersmodaliteit is, blaast de voorzitter van de Belgische binnenvaartorganisatie OR/ND, Pascal Roland, alarm. Hij roept op tot betere samenwerking tussen de schippers onderling, betere arbeidsomstandigheden en ook de vrachtprijzen zullen omhoog moeten. Wanneer dit alles gebeurt, zou het goed kunnen zijn dat een (groot?) aantal schippers het voor gezien houdt en definitief stopt!

Uit verschillende studies blijkt dat er een gunstige wind in de zeilen zou moeten komen vanaf 2018 maar de grote vraag is of deze periode financieel nog te overbruggen is. Bovendien kan het best zijn dat tegen die tijd verschillende schepen aangepast zullen moeten worden aan de dan geldende (milieu/technische) vereisten, kortom de vooruitzichten op korte termijn lijken niet zo gunstig.

Voor sommige verladers neemt de binnenvaart een belangrijke plaats in. Anderen exploreren of zij deze modus ook kunnen gebruiken en juist daarom organiseert OTM op 20 september a.s. een netwerksessie binnenvaart in Dessel die de facetten van deze transportmodus zal belichten. De binnenvaart kon steeds schermen met een relatief lage transportprijs en met de huidige oproep tot verhoging, waarbij de vraag gesteld kan worden over hoeveel men nadenkt, is dat wellicht ook een onderwerp wat op deze netwerksessie aan bod kan komen. Deelname-informatie vindt u op onze website.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1