OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wordt Seine-Nord afgeblazen?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 24/08/12

Onder Sarkozy deed de Franse economie het ook niet denderend maar werden toch nog grote investeringsplannen voorgesteld. Nu François Hollande president is en nog een aantal leuke dingen voor de mensen wil invoeren maar de economie nog steeds niet goed is, zal er elders geld moeten worden gezocht. Eén van de paden die daarvoor bewandeld gaat worden is het onderzoeken welke infrastructuurplannen kunnen worden geschrapt omdat ze geen economische groei genereren of mogelijk nadelig zijn voor het gebied, de regio, waar het project zal worden uitgevoerd.

De voorziene planlijst, waarvan sommige meer dan 20 jaar in de toekomst reiken, zijn op dit moment gecalculeerd tot een totaalsom van rond de 250 miljard en de minister van transport verklaarde al als vaststaand feit dat er projecten zullen worden geschrapt. Een groep van experten zal vanaf september bekijken wat moet sneuvelen een wat er overeind kan blijven. Begin 2013 zal een definitieve aanbeveling gereed moeten zijn. Eén van de belangrijkste en ook duurste projecten die op de sneuvellijst staan is het kanaal Seine-Nord waarvoor zelfs al verschillende fysieke voorbereidingen zijn getroffen. Het lijkt bijna ondenkbaar dat dit plan afgeblazen zal worden maar wanneer niet, dan zal er vanuit Europa en andere bronnen geld op tafel moeten komen, aldus de minister.

Nu al zijn er in Frankrijk geluiden in industriële en logistieke kringen die vinden dat ‘het buitenland’ meer baat van het kanaal heeft dan Frankrijk. Deze geluiden zullen ook ongetwijfeld doorgesijpeld zijn naar het ministerie van transport en hebben mogelijk een rol gespeeld bij het opnemen van dit enorme project in de lijst met nader te onderzoeken infrastructurele investeringen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1