OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Project Seine-Nord Europe in de belangstelling

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 14/12/12 seine-nord

Het enorme binnenvaartproject Seine-Nord Europe welke Noord Frankrijk met België en Nederland zal verbinden ligt, zoals eerder gemeld, onder vuur.

Vanwege de enorme investeringen bekijkt de huidige Franse regering of het project doorgang moet vinden en er wordt ondermeer bekeken welke voordelen Frankrijk er zelf van heeft. Bepaalde bronnen melden dat Frankrijk van het project wil afzien.

Sommigen melden overigens dat de haven van Rotterdam het grootste voordeel van de aaneengesloten verbinding zal hebben maar zeker zullen ook de Belgische havens de vruchten van die verbinding plukken. Reden voor de Vlaamse en Waalse overheid om een oproep aan de Franse regering te lanceren om het project prioritair te behandelen. Deze oproep kwam verleden week van minister Hilde Crevits en haar Waalse collega minister Carlo Di Antonio.

In het genoemde project ontbreekt de verbinding Compiègne-Cambrai en er zou een nieuw kanaal gegraven moeten worden van 106 km lengte. In het zuiden van België zijn overigens al voorbereidende werken in uitvoering die onderdeel van het project zijn.

Ook Europa heeft aan de bel getrokken vanwege de belangrijkheid van Seine-Nord en is bereid meer geld uit te trekken dan gebruikelijk. In het kader van TEN-T zou eerst een bijdrage van 8% van de kostprijs komen maar de Europese Commissie zou nu bereid zijn haar bijdrage tot zo’n 20-30%, ofwel rond de 1,3 miljard Euro, te verhogen. Voor ons verladers geen slechte zaak maar het is nu aan Frankrijk om de knoop door te hakken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1