OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vrachtroutenetwerk krijgt vorm; is rekening gehouden met de toekomst?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 28/02/13

In de commissievergadering Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaamse parlement heeft minister Hilde Crevits op 21 februari verklaard dat een eerste gedeelte van het toekomstige Vlaamse vrachtroutenetwerk is ingekleurd. Vlaanderen is daarvoor opgedeeld in 28 regio’s en voor 5 daarvan is de klus geklaard.

Het ligt in de bedoeling in het najaar het volledige netwerk voor te kunnen leggen aan alle belanghebbenden. Het netwerk heeft tot doel om het vrachtverkeer naar specifieke locaties, zoals grote en logistieke bedrijventerreinen, door middel van aangeduide routes, op een zodanige wijze in goede banen te leiden dat er geen verkeersonveilige situaties, omrijden of sluikverkeer kan ontstaan. De voltooide regio’s zijn mooi verspreid over het land, te weten in de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Uiteraard kan het niet zo zijn dat er slechts wegenkaarten gaan bestaan die de routes aangeven. Er zal heel goed moeten worden nagedacht over de communicatie naar de vervoersbedrijven toe en de minister heeft toegezegd dat sommige sectoren daarbij betrokken worden. We hebben de verladers er niet bij zien staan maar gaan ervan uit dat wij als transportgebruikers mee kunnen spreken. Wat vandaag modern is, kan morgen verouderd zijn en juist het gesprek over communicatie mag ‘out of the box’ zijn om zodoende ook in de toekomst verzekerd te zijn van vrachtwagens op de juiste plek.

Ook in de toekomst zullen we hopelijk op toegelaten Vlaamse wegen met ecocombi’s mogen rijden. Volgens uitlatingen van minister Crevits zouden de proeven ten laatste op 1 juli 2014 starten. Het lijkt ons eigenlijk meer dan logisch dat in het vrachtroutenetwerk daarmee al rekening wordt gehouden. Het kan misschien zelfs betekenen dat het aantal testroutes daardoor snel kan worden uitgebreid; iets waar wij graag voor willen pleiten.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1