OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Grensoverschrijdend verkeer met 44 ton dringende noodzaak

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 08/03/13

Onlangs vroeg één van onze leden ons of het mogelijk zou zijn om met een vrachtwagencombinatie van 44 ton van Frankrijk naar Italië te rijden. Dit vanwege het feit dat beide landen dit voertuiggewicht toestaan.

Ons antwoord moest helaas luiden dat dit niet mogelijk is omdat Europese regelgeving dit verbiedt. Hetzelfde geldt, dichter bij huis, tussen België en Frankrijk. Zoals vaker, zou toelating echter, om een aantal redenen, een heel goede zaak voor de verlader en zijn dienstverlener zijn.

Deze anomalie in de wetgeving wordt nu van verschillende kanten getackeld. Mogelijk komt er een oplossing in de herziening van Europese Richtlijn 96/53 die over maten en gewichten gaat maar dat duurt nog even en het is beter dat de Commissie overeenkomsten tussen landen toelaat om dit vervoer de grens te laten passeren. Ons is ter oren gekomen dat Philippe De Backer, Europarlementslid hierover een vraag ter zake aan Commissaris Siim Kallas gaat stellen, waarbij hij suggereert deze absurde situatie zo snel mogelijk op te lossen.
OTM is in het bezit van een brief waarin de Luxemburgse minister van Transport, Claude Wiseler, een antwoord geeft aan een Luxemburgs (graan)bedrijf die ook grensoverschrijdend verkeer met 44 ton tussen zijn land en Frankrijk wil doen. Dit bedrijf vroeg hem om hierover een bilaterale overeenkomst tussen beide landen af te sluiten. De minister gaf in zijn brief aan dat dit helemaal niet nodig is omdat beide landen 44 ton toelaten. De uitleg van dit antwoord door -bijvoorbeeld- onze Franse verladersorganisatiecollega's, is dat dit antwoord voor alle producten mag gelden. We hebben het nog niet kunnen controleren maar nemen aan dat, in ieder geval het bedrijf in kwestie, met de brief in de hand grensoverschrijdend verkeer pleegt.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1