OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Weerstand tegen vrije cabotage groeit

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 08/03/13

Zoals eerder gemeld werkt de Europese Commissie momenteel aan een nieuwe opzet met betrekking tot de cabotageregels. 2014 was in eerste instantie voorzien als het jaar waarin volledig vrije cabotage mogelijk zou moeten zijn maar de Europese instanties lopen, vanwege weeffouten, tegen de grenzen van die algemene liberalisatie aan.

Als verladers juichen wij een volledig vrije cabotage (zonder reglementering transporten kunnen uitvoeren in een ander EU-land dan je thuisland) toe omdat dit de efficiency van het vervoer nogal kan bevorderen en daardoor economisch welkom is voor zowel de dienstverleners als onze eigen industrie. Dat is door ons verwoord in een onlangs gehouden belanghebbendenvergadering die door de EC werd georganiseerd. Tegelijkertijd hebben wij er bij gezegd dat het toch van groot belang is om een geharmoniseerde transportmarkt te hebben om ongewenste effecten van -bijvoorbeeld- sociale dumping tegen te gaan. Dat zou actiepunt nummer 1 voor de Commissie moeten zijn en samen met de voorgezette liberalisatie, idealiter als tweesporenbeleid uitgevoerd.
Met Nederland op kop hebben nu een aantal lidstaten zwaarwegende bezwaren aangedragen om aan de mogelijke versoepelingsplannen van de Commissie een halt toe te roepen. Een belangrijk punt is de meer dan gerede kans dat meer dan 10% van binnenlandse transportmarkten door vervoerders uit landen met lage lonen zou worden ingenomen. Dat zou, aldus deze landen, een funeste uitwerking op hun binnenlandse transportbedrijven hebben met een reeks van faillissementen tot gevolg.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

Xeneta Logo Kl j

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1