OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Staatssecretaris Crombez pakt transportfraude aan; verladers opgelet

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 22/03/13

Staatssecretaris John Crombez zet zijn ingeslagen weg voort. Hij kondigde al eerder aan dat hij de fraude in transport hard wil bestrijden en voegt nu de daad bij het woord. Verladers die rechtstreeks zaken doen met vervoerders moeten op hun tellen passen in verband met gerelateerde voornemens in het plan van Crombez.

Met name de sociale dumping vanuit andere Europese landen en dan voornamelijk die vanuit Oost Europa moet, volgens Crombez, worden bestreden omdat dit de eigen Belgische transportbedrijven zoveel oneerlijke concurrentie aandoet dat overleven bijzonder moeilijk wordt. Het niet toepassen van de EU-detacheringsrichtlijn en het overtreden van cabotageregels zijn de belangrijkste oorzaken van de scheefgroei. Dit jaar stuurt Crombez daarom een honderdtal extra controleurs op pad, als aanvulling op dikke vijftig die verleden jaar zijn aangeworven, die samen als functioneel korps de misstanden door intensieve controles moeten aanpakken.

Een puntje waar we als verladers scherp op moeten zijn is wanneer bedrijven rechtstreeks overeenkomsten met transportbedrijven afsluiten zonder tussenkomst van expediteurs. Crombez wil namelijk een hoofdelijke aansprakelijkheid toepassen voor afwijkingen op het vlak van sociale en fiscale afdrachten. Wanneer dat fout zit, zal de verlader mede aansprakelijk worden gesteld, waarbij mogelijke financiële consequenties niet te overzien zijn. Dus heel goed checken hoe de vervoerder en zijn mogelijke subcontractors die ook in de aansprakelijkheidslijn zitten, hun zaken voor elkaar hebben.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1